Nieuws

Nieuws

 1. Het Twentse Ros als eyecatcher voor Winter Wonderland Enschede

  Het Twentse Ros als eyecatcher voor Winter Wonderland Enschede

  Van 10 december 2016 t/m 8 januari 2017 vindt Winter Wonderland weer plaats in de Enschedese binnenstad, met terugkerende elementen als de ijsbaan, Long Lane of Love, kerstmarkt in de Haverstraatpassage (17 & 18 december) en culturele Stadsherberg (27 t/m 30 december). Daarnaast wordt ieder jaar geïnvesteerd in o.a. bijzondere verlichting en aankleding om de binnenstad in deze periode nog sfeervoller te maken. Het spektakelstuk van dit jaar is het 6,5 meter hoge verlichte Twentse Ros.

 2. Schaapskudde Wierdense Veld

  Schaapskudde Wierdense Veld

  Tijdens de zomermaanden graast er weer een schaapskudde van Landschap Overijssel in het Wierdense Veld. De schapen zorgen ervoor dat het Wierdense Veld niet dichtgroeit met bijvoorbeeld pijpestrootje.

 3. Twenterand Fietsvierdaagse

  Twenterand Fietsvierdaagse

  Een gloednieuwe fietsvierdaagse gehouden van 31 mei tot en met 3 juni 2016 vol “beleving” waarop elke dag gestart zal worden vanuit een andere kern binnen de gemeente Twenterand, zodat u van de charme van de verschillende dorpen en streken kunt genieten.

 4. Kleur in bermen Mageler Es

  Kleur in bermen Mageler Es

  De Mageler Es in Den Ham krijgt dit voorjaar bloemrijke bermen. De werkgroep Mageler Es, Waterschap Vechtstromen, Landschap Overijssel, Twenterand Tourist Info en de gemeente Twenterand sloegen de handen ineen om op deze manier kleur te geven aan het cultuurhistorische landschap op de Mageler Es.