navigatie overslaan

Krasproject/digitale fotocollage

Expositie Pop-up Awareness

  • 7 mei - 10 jun 2023
  • € 1,00
  • Almelo

Dennis Zanoni en Floortje van Loon organiseren een Pop- up Awareness met eigen werk en samen werken met kinderen van speciaal onderwijs. De expositie is verlengd zodat ook het werk van Job Exel getoond kan worden.

Pop-up Awareness

Pop-up Awareness verenigt verschillende aspecten in zich. In drie weken tijd zijn er drie thematentoonstellingen met drie openingen voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, maar zeker ook de toevallige passant.
Kunstenaars Dennis Zanoni en Floortje van Loon gaan er zelf aan het werk, om te demonstreren dat een beperking geen belemmering is om mooie kunst te maken en om hun kennis over kunst maken te delen. In het Pop-up Awareness pand hangt werk dat Van Loon en Zanoni maken. Floortje van Loon maakt fotocollages en eindigde vorig jaar op de 2e plek van de Herman Krikhaar prijs. Dennis Zanoni is afgestudeerd aan de AKI en al zijn hele leven lang actief als kunstenaar. In 2022 hadden de twee een tentoonstelling van hun werk in de bibliotheek van Almelo.

Een apart onderdeel van de expostie is het Krasproject:

Kinderen/ Krasproject ****Kunst leren waarderen, kan niet vroeg genoeg beginnen. Daarom wil het kunstenaarsduo tijdens hun Pop-up Awareness graag op alle maandagen en woensdagen kinderen uit Almelo de kans geven kunst te kijken, een mening te vormen en zelf ook kunst te maken. De deelnemers gaan met Dennis Zanoni een eigen krasproject uitvoeren. Ze gaan werken op papier waarvan ze (samen) beeldvullend kunstwerk gaan maken. Per toerbeurt van zo’n 6 minuten werken de kinderen aan elkaars werk. Het maken van de kunststukken zal ongeveer een half uur duren. De werken worden vervolgens ingelijst en geëxposeerd, waardoor de kinderen mede-exposanten worden. Zij worden dan ook uitgenodigd voor de sluitingsceremonie, waarbij ze hun eigen kunstwerk krijgen. In het tweede half uur van het krasproject neemt Floortje van Loon het stokje over van Dennis. Zij laat zien hoe zij op haar computer haar fotocollages maakt. Waarbij zij uitlegt hoe haar werken ontstaan op de computer. Floortje heeft een handicap waardoor zij beperkt is.

Wanneer

-
-
-
-
-
-
-

Prijzen

Vrije gift
€ 1,00

Gratis toegankelijk

Op de kaart

Meer leuke evenementen