Je moet ervoor naar het meest zuidoostelijkste puntje van Twente, maar dan zit je wel in een van de gezelligste dorpen van de omgeving. Haaksbergen ligt bijna in Duitsland en bijna in de Achterhoek. Maar is heel erg Twents.

Populair in Haaksbergen-Buurse

 1. B&B Hotel Erve Bruggert

  Welkom bij Hotel/B&B Erve Bruggert in Haaksbergen, gelegen op de grens van Twente (Overijssel) …

 2. Camping Scholtenhagen

  bij ons kom je nog gewoon kamperen, reserveren mag maar is niet verplicht, even een telefoontje …

Haaksbergen Het groene oosten
Blaadje

Groene oosten

Je hebt het vast wel in de rest van Twente gezien: de omgeving is wonderschoon. Het wordt bijna eentonig, maar datzelfde geldt ook voor Haaksbergen. Landgoederen, zandverstuivingen, veengebieden, zeldzame planten en dieren: de groene natuur rondom Haaksbergen vráágt er gewoon om ontdekt te worden. Uitrusten is er dus niet bij, die fiets- en wandelpaden liggen er niet voor niks. Je komt langs kleine buurtschappen en historische locaties zoals De Bommelas, een eeuwenoude boerderij op het Buurserzand. Kijk maar uit, voordat je het weet fiets je de grens over. Wees gerust: de Achterhoekers en Duitsers doen niet aan grenscontroles.

Wat te doen

Is er verder nog iets te doen of te beleven in Haaksbergen, behalve een beetje door dat oneindige groen te banjeren? Zoals gezegd, Haaksbergen is hartstikke Twents. En die Tukkers houden wel van een feestje. Grote kans dat je met je neus in een van de feestelijke evenementen in Haaksbergen en omgeving valt. Onmeunig gezellig, maar educatief verantwoord is anders. Daarvoor ga je naar landgoed Lankheet. Hier is een ecologisch en duurzaam water- en belevingspark te vinden met een watermolen, windmolen, stoomtreinen en een platbodem.

Terrassen

Heel begrijpelijk dat je na die dosis natuur, cultuur en avontuur toe bent aan een beetje afleiding in de vorm van een drankje of een hapje. Toch fijn dat je daar in Haaksbergen niet om hoeft te zoeken.

verhalen & tips over Haaksbergen-Buurse

 1. Route-tips

  10 avontuurlijke mountainbikeroutes. Inclusief de beste van ons land.

  geschreven door Maarten
 2. Doe-tips

  Trek je wandelschoenen aan en gaan: Buurserbeek & heideroute.

  geschreven door Bertine
 3. Route-tips

  Wandel door een typisch stukje Twente met Ommetje het Möll'npad Haaksbergen.

  geschreven door Maryke
 4. Laat je leiden door het landgoed dat “Het Lankheet” heet

  geschreven door Marko
 5. Spannende geschiedenis

  Kolenvreters en Spinning Jenny’s

 6. 24 uur op pad met

  De laatste week in Twente voor cowfluencer Liesje22. Wat vonden jullie ervan?

  geschreven door Liesje22
 7. 24 uur op pad met

  Week 2 bracht cowfluencer Liesje22 op de mooiste zonnige plekken.

  geschreven door Liesje22
 8. Doe-tips

  Vijf leuke kinderroutes om de natuur te ontdekken, plezier gegarandeerd!

Routes

Ontdek Twente

Als je eenmaal op pad bent, wil je nooit meer wat anders. Gelukkig hebben we 6000 km aan unieke wandelroutes en 2500 km aan fietsroutes voor je klaar liggen; daar ben je wel even zoet mee. Of je nou een korte route pakt, of een meerdaagse, je wordt steeds weer gegrepen door het Twentse landschap. Wandel, fiets, mountainbike of rijd dwars door het coulisselandschap en de prachtige natuur. Ontmoet mensen en beleef de Twentse gezelligheid. Good goan!