Haaksbergen

Haaksbergen

Het gezellige Twentse dorp Haaksbergen met de kleine kernen Buurse, St. Isidorushoeve en de verschillende buurtschappen kenmerkt zich door uitgestrekte natuur, landelijk leven, cultuur historie, feestelijke evenementen en bovenal de echte Twentse gemoedelijke gastvrijheid.

Natuurschoon is er in overvloed. Het Buurserzand met haar eeuwenoude Twentse boerderij de Bommelas, het hoogveengebied Haaksbergerveen en het grensoverschrijdende Witte Veen. De flora en fauna is er prachtig. Door allerlei maatregelen gedijen er weer volop zeldzame planten, insecten en dieren. Uniek is ook landgoed het Lankheet. Sinds een aantal jaar is hier een heus ecologisch en duurzaam water- en belevingspark gerealiseerd. De fraaie water- en windmolen, authentieke stoomtreinen en een replica platbodem laten oude tijden herleven.

Kortom Haaksbergen is een prima uitvalsbasis voor een meerdaags verblijf of dagje uit. Bovendien is vanuit Haaksbergen niet alleen de rest van Twente prima te verkennen, het dorp grenst ook nog eens aan de Achterhoek en Duitsland. Al fietsend of wandelend wordt de grens soms ongemerkt gepasseerd. Beleef dit unieke, grenzeloos groene stukje Twente!

Tips in Haaksbergen

Museum Buurtspoorweg

lees meer

Oostendorper watermolen

lees meer

Waterpark het Lankheet

lees meer

Elektrocar

lees meer