Rondom Boekelo

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  38,1 km
 • Duur

  2:33
 • Knooppunten

  14
 • Locaties

  3

Startpunt

Geniet van de prachtige natuur rondom Boekelo en maak onderweg kennis met het industriële erfgoed van Boekelo. De fietsroute start in het centrum van Boekelo bij knooppunt 38. Fiets de knooppunten zoals op de kaart aangegeven. Bij knooppunt 35 (dorpsplein van Usselo), gaat u rechtsaf de Usselerhofweg in. Vervolgens 1e weg links, het fietspad naast de Boekelosestraat op. Deze straat volgen terug naar het centrum van Boekelo (knooppunt 38)

 1. Stomend vrachtverkeer

  Stomend vrachtverkeer

  Stomend vrachtverkeer

  In 1885 werd de lijn Winterswijk-Boekelo- Enschede-Hengelo gevestigd. Door de opening van de spoorlijn vestigde zich veel industrie in Boekelo. Over het spoor werden vooral goederen vervoerd. Deze spoorlijn wordt nog steeds gebruikt. Tijdens een ritje waant u zich in het begin van de 20e eeuw.

 2. Nieuwe industrie

  Nieuwe industrie

  Nieuwe industrie

  In 2001 wordt gestart met de bouw van een nieuwe brouwerij voor Grolsch. Dit nieuwe ultramoderne complex vervangt in 2004 de twee oude brouwerijen in Groenlo en Enschede. Het bier uit de alom bekende beugelfles wordt al ruim 400 jaar gebrouwen. Wist u dat u in de brouwerij een leuke tour kunt maken?

 3. Wereldberoemde Military

  Wereldberoemde Military

  Wereldberoemde Military

  Van over de hele wereld komen paarden, ruiters en wel 60.000 bezoekers jaarlijks naar Boekelo. De Crosscountry is een van de beste ter wereld. De start vindt plaats in het Teesinkbos, gelegen vlak voor het sportcomplex aan de Boekelosestraat. Neemt u gerust een kijkje aan de Landsteinerlaan.

Tip je vrienden

facebook twitter