Lekker buiten, bewegen zodat je maandag weer fit op kantoor zit. In Twente zijn er heel veel outdoor activiteiten te beleven, die jouw weekend een echte ‘boost’ geven. Laat Netflix even voor wat het is en struin rond in de Twentse omgeving met de gaafste wandel- mountainbike- en wielrenroutes.
Voor elk niveau iets te bedenken.

We hebben bossen en natuurlijk ook weilanden maar wat dacht je van serieuze heuvels die je te voet of per fiets kunt beklimmen? Of je nu lid bent van de MTB-club Het Twentse Ros of gewoon voor een zondag met je familie een mountainbike wilt huren in Twente. Er zijn vlakke paden met klimmetjes waar beginners de sport zonder te veel kleerscheuren kunnen leren. Daarnaast zijn er genoeg kunstmatige hindernissen waar professionele bikers hun kunsten kunnen showen. Ben je meer een watersporter dan hebben we in Twente een flink aantal zwemvijvers waar je allerlei outdoor activiteiten omheen kunt beleven. Dus pak vandaag nog je sportkleding in en bezoek een van de mooie outdoor natuurgebieden van Twente.
Bekijk ze hier >

Sportieve verhalen

 1. Typisch Twents

  Komt dat zien! Spannende atletiekbattles bij FBK Games in Hengelo.

 2. Doe-tips

  De 10 gaafste outdoor activiteiten. Zodat je maandag weer fit op kantoor zit

 3. Dwars door Twente

  Yuna en Fieke op roadtrip over de Regge in Wierden en Enter.

 4. Doe-tips

  Speeltijd. Met deze uitjes krijg je zelfs je tieners van de bank af!

 5. Doe-tips

  De mooiste outdoorgebieden in Twente. Voor watersport. Actief fietsen. En meer

  geschreven door Nicoline
 6. Doe-tips

  10 manieren om de geweldige natuur in Twente te ontdekken.

  geschreven door Nicoline
 7. Verrassende routes

  Kromme Sturen route – Twentse Tijdrit

  geschreven door Ellen
 8. Doe-tips

  De leukste outdooractiviteiten in Twente met je gezin. Lekker samen actief

  geschreven door Nicoline

Sportieve evenementen

Gave outdoor activiteiten

In Twente zijn er heel veel outdoor activiteiten te beleven, die je een echte ‘boost’ geven. Er worden regelmatig events georganiseerd, maar je kan ook standaard iets reserveren bij de vele Twentse bedrijven die in outdoor activiteiten zijn gespecialiseerd.
De gaafste outdoor activiteiten >

Mooiste natuurgebieden

Wat dacht je van serieuze heuvels die je te voet of per fiets kunt beklimmen? Ben je meer een watersporter dan hebben we in Twente een flink aantal zwemvijvers waar je allerlei outdoor activiteiten omheen kunt beleven.
Bekijk natuurgebieden >

Avontuurlijke MTB routes

Voor elk niveau is er wel een route te bedenken. Er zijn vlakke paden voor beginners, klimmetjes en genoeg kunstmatige hindernissen waar professionele bikers hun kunsten kunnen showen.
10 avontuurlijke routes >

Survivalruns in Twente

Een survivalrun in Twente; verschillende afstanden en super uitdagend. In Vrienzenveen zeggen ze: Tot de nek in de drek! Genoeg obstakelruns in Twente. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.
Survivalruns >

Uitdagende routes

Racefiets of MTB

Mountainbiken en wielrennen zijn in Twente grote sporten. Niet zo gek als je bedenkt dat we hier in Twente beschikken over sprookjesachtige bossen, uitgestrekte landerijen, waterpartijen en een heel netwerk van tochten. Als je stevig zou doorfietsen kun je namelijk in ongeveer een week, een route in Twente van 700 kilometer afleggen over steeds weer nieuwe paden.