Route-tips

De mooiste wandelroutes in Delden en Diepenheim om Twente te ontdekken

Leestijd 2 minuten 25123 x bekeken

Geloof het of niet maar de meeste inwoners van Twente zijn binnen 5-10 minuten in de vrije natuur. Ook al ben je midden in de stad of het dorp, de natuur is altijd dichtbij. Van imposante kastelen en landgoederen tot unieke doorkijkjes. Wandelen in Twente geeft je een gevoel van vrijheid en verrijking, omdat geen enkel plekje hetzelfde is.

Het landschap ontleend zich perfect voor mooie wandelingen. Een mooie wandelroute in Twente heb je dan ook zo gevonden. Van gemarkeerde wandelroutes en themaroutes tot ommetjes en lange-afstandswandelingen. Via de wandelknooppunten van Twente verleng je een 5 km wandelroute gemakkelijk tot een 10 km wandelroute. Want als je eenmaal op pad bent, ben je wel even zoet. Bekijk hier de mooiste wandelroutes in en om Delden en Diepenheim of ga naar alle wandelroutes in Twente.

Stadswandeling Diepenheim

De Stadswandeling Diepenheim is een route van 4 kilometer door de bebouwde kom van Diepenheim en maakt een uitstapje langs Huis te Diepenheim. In de routebeschrijving wordt aanvullende informatie gegeven over bezienswaardigheden en historische plekken. Op de plattegrond in het hart van de uitgave staat de route, bezienswaardigheden en horeca onderweg ingetekend. Het is ook mogelijk om de stadswandeling te lopen onder leiding van een gids. Informeer hiervoor bij Cultuurcentrum Herberg de Pol, tel. 0547-352911 of info@herbergdepol.nl.
Bekijk en bestel de wandelroute >

Umfassungsweg Twickel

Dé wandelroute van Twickel is de Umfassungsweg. Deze route omvast (umfasst) het hart het landgoed en toont de verscheidenheid én schoonheid van het Twentse landschap.Een ideaal startpunt is het Bezoekerscentrum op Landgoed Twickel. Via routepalen die gemarkeerd zijn met UW, volg je een route van ongeveer 11 km. De route gaat grotendeels over onverharde paden, door het parklandschap bij het kasteel, door bos, over weiden, heidveld en es, terug via Delden.
Bekijk en download de wandelroute >

Twickel

Kasteel Twickel, net buiten Delden, ligt temidden van een prachtig landgoed van 4000 hectare. Het landgoed, met de prachtige kasteeltuinen, is absoluut een bezoek waard! Het afwisselende landschap bestaat uit zacht glooiende akkers en weilanden, bossen en eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen. Daartussen slingeren zich beken en houtwallen. Op het landgoed bevinden zich zo'n honderdvijftig boerderijen, herkenbaar aan zwart-witte luiken, en andere gebouwen zoals twee watermolens, de watertoren en de houtzagerij. Cultuur en natuur gaan op Twickel harmonieus samen. De zorg voor dit alles berust bij de Stichting Twickel.
Meer over het Twickel >

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Dit zijn de 11 leukste evenementen in juni. Ga erop uit!

 2. Doe-tips

  Podiums onder de Sterren: Ontdek de Openluchttheaters van Twente.

 3. Typisch Twents

  Ken jij de Twentse Big Five van de topsport al? Een mooie bucketlist.

 4. Van eigen bodem

  Lekker en hip: dit zijn de 7 leukste food hotspots in Twente.

Tip je vrienden

facebook twitter