Typisch Twents

Op zoek naar de leukste dorpjes van het land? Die vind je in Twente

Leestijd 2 minuten 14059 x bekeken

Twente? Daar wonen boeren, toch? Dat is kijken naar koeien en paarden. Nou ja, oké, ze hebben ook nog wel bos ofzo... Hé, hallo, we hebben nog veel meer hoor! Naast ons prachtige boerenleven en het uithangen van de brave boswachter, hebben we ook nog hele leuke dorpjes. Eigenlijk weten wij het zeker: de leukste dorpjes van Nederland!

Dorpen ontdekken

Mooie beekjes die stromen door prachtige landschappen en ergens tussen al dat natuurschoon vind je de gezellige dorpen van ons Overijsselse Twente. Want er is meer te vinden dan alleen Enschede. En er is veel meer te doen. Ontdek de gezelligheid en mooie centra van ons dorpsleven. Slenter eens door de straatjes en geniet op een terrasje van het weer (en ja hoor, je kunt hier nog onbestraft mensen kijken, ondanks die privacywet!)

Of stap eens op de fiets en trek van dorp naar dorp. Zeker weten dat je trots bent aan het einde van de dag. Je hebt immers de leukste dorpjes van het land gezien!

Delden
Delden

Winkelen, musea of lekker uit eten

Ook Tukkers houden van winkelen. En in of bij onze dorpen vind je hele leuke musea. En heb je honger gekregen? Geen nood: restaurants zijn er ook te vinden. Genieten kan hier niet moeilijk zijn, zeker als je weet dat er tijd zat is in Twente. Dus je hoeft niet de hele dag de geur van koeien op te snuiven als je dat niet wilt, je kan ook kiezen voor de geur van heerlijk vers brood op een terrasje.

Landgoederen blijven om de hoek liggen

En ja, ook hier kan je nog altijd je vergapen aan die prachtige landgoederen. Neem de fiets of de benenwagen en doorkruis het dorpse leven. Je ziet zoveel meer dan je had gedacht toen je in de auto op doorreis was. En weet je: een frisse duik in een plaatselijke zwembad kan ook zomaar lukken. Tja eigenlijk is dat Twente dus helemaal zo gek nog niet!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Twente

 1. Slaaptijd!

  De 5 leukste tiny houses in Twente. Klein maar fijn!

 2. Doe-tips

  7 tips voor een toffe voorjaarsvakantie in Twente.

 3. Doe-tips

  De duurzaamste (en leukste) hotspots in Twente die je moet zien.

 4. Doe-tips

  Do it yourself: 6 plekken in Twente waar jij de handen uit de mouwen steekt.

Tip je vrienden

facebook twitter