navigatie overslaan

Tukker top 5

De Tukker top 5 van Maartje Ellenkamp, trotse adviseur en ambassadeur.

  • Leestijd 2
  • Gelezen 2721 keer

Maartje Ellenkamp (34) uit Borne is trotse adviseur en ambassadeur voor de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. Op 10, 11 en 12 juni vinden deze bijzondere spelen voor mensen met een verstandelijke beperking plaats in Twente. Maartje doet mee aan het skeeleren en race-runnen. Wij vroegen Maartje naar haar vijf Twentse favorieten.

  1. 5

    Special Olympics Nationale Spelen 2022

    Ik heb al eerder meegedaan aan de Special Olympics. Toen ik 17 was ging ik voor het eerst met Team NL naar Japan en een paar jaar later naar Zuid-Korea om aan de Special Olympics World Winter Games deel te nemen. Dat de spelen dit jaar plaatsvinden in Twente én dat ik daar ambassadeur van mag zijn, vind ik heel speciaal. Naast dat ik ambassadeur ben van het event, ben ik ook adviseur van Projectdirecteur Maaike Heethaar. Ik vind het erg leuk om te helpen, maar ook belangrijk. Mensen met een beperking krijgen hierdoor een podium en sporten is natuurlijk voor iedereen goed.

  2. 4

    De Ster in Borne

    De Ster in Borne bestaat uit een lunchcafé en een atelier. Je wordt hier bediend door mensen met een beperking. Zij werken er afwisselend in de keuken, het atelier of in de bediening. Bij De Ster zit je heel gezellig en het eten is erg lekker. Het wordt allemaal vers gemaakt met heel veel liefde. Mijn favoriet? De flammkuchen met tonijn. De latte caramel is ook heerlijk!

  3. 3

    De IJsbaan in Enschede

    Iedere maandag train ik hier. Ik vind het heerlijk om hier te sporten en me uit te leven op het ijs. Het is trouwens ook een hele mooie ijsbaan! Ook zin om te schaatsen?

  4. 2

    Twickel in Delden

    De natuur bij Twickel is zo mooi, daar word ik rustig en ontspannen van. In de zomer ga ik er vaak wandelen, maar ook op mijn driewieler fiets ik er graag rond. Iedere keer neem ik en andere route, er zijn er genoeg en ze zijn allemaal mooi!

  5. 1

    Manege de Kapberg in Hengelo

    De Kapberg is een manege voor mensen met een beperking die tijdens de paardrijlessen speciale begeleiding nodig hebben. Ik rijd al zeventien jaar paard en ben iedere week bij De Kapberg te vinden. Paarden voelen je precies aan en dat is een fijn gevoel. Je hebt echt een maatje.”

Wat vind je van dit artikel?