navigatie overslaan

Doe-tips

Tijd om te spelen bij de 6 leukste speeltuinen van Twente

  • Leestijd 3
  • Gelezen 4995 keer

Klimmen, klauteren en glijden, voor kinderen is het bezoeken van een speeltuin altijd één groot feest. We bezochten voor jullie een aantal van de leukste speeltuinen in Twente en kunnen stellig zeggen: hier ben je verzekerd van speelplezier!

  1. 6

    Herberg de Pot

    Tijd om te spelen! Gelegen aan de bosrand in het buitengebied van Markelo is het genieten voor jong én oud bij Herberg de Pot. Op het buitenterrein, grenzend aan een prachtig ruim opgezet tuinterras, ligt een grote speeltuin. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich hier uren vermaken op de diverse speeltoestellen. Lekker even uitrazen op het rad, samen zwieren op de ouder-kindschommel, glijden van de glijbaan of klimmen in de toestellen! Gegarandeerd veel speelplezier!

  2. 5

    Paviljoen Lutterzand

    Paviljoen Lutterzand, een landelijk gelegen en modern restaurant aan de rand van natuurgebied het Lutterzand. Na een wandeling of fietstocht kun je bij Paviljoen Lutterzand genieten op het terras, of wanneer het wat frisser is, binnen opwarmen bij de haard in één van de sfeervolle ruimtes. Van een kop koffie tot gezellig borrelen, alles is mogelijk. De uitgebreide menukaart, met huisgemaakte gerechten, biedt voor zowel lunch, diner als iets lekkers bij de borrel, ruime keus. De kinderen vermaken zich ondertussen goed in de speeltuin die vanaf het terras goed te zien is.

  3. 4

    Binnen- en buitenspeeltuin Morskieft

    Morskieft is het ideale adres voor een dagje uit, een kinderfeestje of een bedrijfs- of familiefeest. In de grote binnen- en buitenspeeltuin kunnen kinderen zicht uitstekend vermaken! Daarnaast zijn er drie escaperooms voor kinderen en een escaperoom voor volwassenen. Liever midgetgolf spelen op de indoor blacklight midgetgolfbaan? Niets is te gek! Geniet in de speelhal van een heerlijke maaltijd of een lekker drankje. Heb jij iets te vieren? Morskieft heeft meerdere zalen waar arrangementen op maat worden aangeboden.

  4. 3

    Dijk59

    Bij Dijk59 kun je heerlijk ontspannen en een fijne tijd beleven met lekker eten en drinken. Een mooie plek net buiten Losser. Een plek voor de wandelaar, fietser of motorrijder om onderweg even heerlijk te pauzeren, binnen of op één van de terrassen. Voor kinderen is er buiten een gave speeltuin met een avonturenparcours, vogelnestschommel, kabelbaan, klimtoren met glijbaan, grote trampoline, voetbalkooi en mega springkussen! Voor de allerkleinste is er een grote zandbak naast het terras. Kortom, een gezellig en sfeervol restaurant in Twente!

  5. 2

    Café-Restaurant Rouwers

    Café-restaurant Rouwers is gelegen in het Twentse coulisselandschap aan de provinciale weg van Ootmarsum naar Denekamp. Het horecabedrijf is al diverse generaties lang in handen van de familie. Rouwers staat bekend om zijn gezellige sfeer en goede prijs-kwaliteitverhouding. De prachtige speeltuin met voor elk wat wils maakt het een zeer kindvriendelijke locatie om te bezoeken. Terwijl de kinderen spelen kunnen de ouders met zicht op de speeltuin, onder het met doeken overdekte terras, genieten van een hapje en een drankje. De prachtige omgeving maakt het plaatje compleet. Zeker een bezoekje waard tijdens je verblijf in Noordoost Twente. Geniet van gastvrijheid op z’n Twents!

  6. 1

    De Poppe

    Bij de eerste ‘Twentse’ afslag aan de A1 (Markelo-Holten) vind je op de provinciale weg richting Markelo feest- en sfeerlocatie De Poppe met een prachtige speeltuin waar kinderen zich naar hartenlust uitleven. Ouders hebben vanaf het knusse terras prima zicht op de spelende kinderen. De Poppe serveert ondertussen een goede kop koffie, lekkere lunch of à la carte avondmaal terwijl je geniet van het zonnetje. Er zijn ook fantastische kinderspecialiteiten. In de directe omgeving kun je genieten van het heuvelachtige landschap en direct om de hoek ligt het natuurgebied de Borkeld. De Poppe is een echte aanrader voor mensen die verblijven in Twente.

Wat vind je van dit artikel?