navigatie overslaan

Doe-tips

Dit zijn de 11 beste restaurants in Hof van Twente. Smullen geblazen!

  • Leestijd 5
  • Gelezen 8080 keer

Voorjaar, zomer, herfst of winter.. In Hof van Twente is het in elk seizoen smullen geblazen! De chefkoks passen de menukaart er graag op aan. Wat dacht je trouwens van een exclusief stuk vlees van Wagyu koe of een prachtig glas Twentse rosé uit eigen wijngaard en wijnmakerij Bentelo. In Hof van Twente zijn ze trots op de diversiteit van de restaurants. Bekijk hieronder de beste tips!

  1. 11

    Restaurant 't Wapen van Markelo

    Dit restaurant bestaat sinds 1939. Het bedrijf is met de jaren doorgegroeid naar een authentiek en eigentijds restaurant waar passie voor eten voortdurend centraal staat. De bevlogen keukenbigrade zorgt dagelijks voor smaakvolle gerechten waarbij verse seizoensgerechten gecombineerd worden met blijvende specialiteiten. Op de gezellige ligging in hartje Markelo streven ze ernaar de gasten te blijven verrassen met de authentieke lunch- en dinergerechten.

  2. 10

    Restaurant Santorini

    Santorini is een heerlijk Grieks restaurant, gespecialiseerd in het bereiden en serveren van lekker Grieks eten van goede kwaliteit. Het personeel staat altijd voor je klaar, en streven er naar om authentieke Griekse sfeer in het restaurant te creëren. Zo zijn er regelmatig Griekse livemuziek avonden. Santorini heeft haar vestiging in Delden en heeft vele gasten kennis laten maken met de Griekse keuken en levensstijl. Dit is een traditie die ze graag in stand houden.

  3. 9

    Hotel & Brasserie de Zwaan

    Waar je rustig een espresso drinkt en waar je zondag aanschuift voor een heerlijke ontbijt met gepocheerde eitjes en een toast met avocado. Waar je 's avonds met vrienden gerechten deelt van de internationaal georiënteerde kaart. De plek waar de toerist de local ontmoet, de huisvrouw de hipster en waar uptown meets downtown. Met de warme uitstraling en gastvrijheid die van je van Van Berkel Hospitality gewend bent, passend in de stijl van deze eeuw.

  4. 8

    Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven

    Carelshaven begon als een bescheiden schippersherberg bij het Twickelse havenbedrijf en is door de eeuwen heen uitgegroeid tot een gerenommeerd 4-sterrenhotel en restaurant in Delden. Carelshaven beschikt over een sfeervol restaurant, verschillende private dining zalen en een groot terras dat uitkijkt over de parktuin. Chef de Cuisine Daniel Nijkamp en zijn witte brigade stellen elk seizoen een nieuwe kaart samen. Daarbij staan producten uit de regio centraal. De mooie ingrediënten op het legendarische landgoed Twickel liggen voor het oprapen.

  5. 7

    Bistro & lunchcafé d'Olde Smidse

    Al meer dan 40 jaar kun je in het centrum van Goor genieten van de Twentse gastvrijheid. Bij Bar Bistro d'Olde Smidse ga je even terug in de tijd en worden authentieke bistro gerechten live voor je gegrild in de zaak. Wil je liever lunchen op het sfeervolle Smidse terras? Of een verkoelend Italiaans ijsje uit de IJscobar? Ook dat kan!

  6. 6

    Food, Drinks & Friends Irma's

    Bij Irma's kun je terecht voor een kopje koffie of thee met heerlijk gebak of een lunch. Proef één van de bieren of wijnen met een plankje lekkernijen of een luxe bittergarnituur. Een diner aan de restaurantkant of breng een bezoek aan het café. Je kunt Irma's vinden in de kern van Diepenheim, op het plein 'Onder de Platanen. Met groot terras, een gezellig café en een aangenaam restaurant met open haard. Tevens zijn er verschillende mogelijkheden voor groepen, daarvoor kun je vrijblijvend contact voor opnemen.

  7. 5

    Grand Café de Zon

    Grand Café de Zon ligt in het hartje van Hof van Twente in het centrum van Goor. Gelegen tegen de Hofkerk en het oude gemeentehuis. Het is voorzien van een groot terras waar veel te zien is. Binnen is het een gezellig bruin café. De keuken bestaat vooral uit traditionele gerechten die iedereen kent en vers worden bereid. Het motto is: simpel & vers. Ook voor kinderen staan er leuke gerechten op de kaart. Naast een high wine kun je ook bij ons terecht voor een high beer, cocktail of tea. Ook kun je terecht voor feesten en partijen tot maximaal 150 personen.

  8. 4

    Gasterij 't Oaldershoes

    Gasterij 't Oaldershoes is een gezellig restaurant met drie aaneengesloten vertrekken die een Engelse sfeer uitademen. Je kunt hier niet alleen terecht voor een diner, maar ook voor een heerlijke lunch met een keur aan kleine gerechten. Voor een kop koffie met gebak, Brusselse wafel met warme kersen of Twentse krentenwegge zien wij je ook graag als gast. Tevens kun je 's zomers op het terras genieten van het sfeervolle Delden of 's avonds wegdromen onder de verlichte oude stadstoren.

  9. 3

    Hotel & Restaurant Het Witte Paard

    Geweldig eten, een heerlijke ontspannen sfeer, goede organisatie: overal wordt aan gedacht. Ze zorgen ervoor dat je volop kunt genieten van de specialiteiten en haast niet kan wachten tot een volgende keer. Schuif lekker aan, op het zonnige terras of binnen in het behaaglijke restaurant. Of het nu gaat om een tussendoortje of een intiem meer gangendiner, het is lastig een keuze te maken uit alle gerechten op de uitgebreide menukaart. Met passie bereidt door de keukenbrigade. Neem tijdens een wandeling lekker even plaats in de koffiekamer.

  10. 2

    Restaurant de Poppe

    Echte Twentse gastvrijheid ervaar je bij De Poppe in Markelo. In het recent vernieuwde restaurant aan de rand van natuurgebied de Borkeld is voor iedereen wat te beleven. Geniet in het gezellige Grand Café, feestzalen, lichte serre of op het knusse terras met uitzicht op de speeltuin. Van bruiloften en zakelijke bijeenkomsten tot a-la-carte diners, buffetten of gewoon een gezellige borrel. De klassieke menukaart met een moderne twist heeft voor ieders wat wils.

  11. 1

    Bistro de Hoeve

    Bistro de Hoeve heeft in april 2019 haar deuren geopend en is gevestigd op Landgoed Kattenbergse Hoeve in Markelo. In een gezellige en ontspannen sfeer geniet je bij De Hoeve van een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Het terras is direct gelegen aan diverse wandel- en fietsroutes, een mooie gelegenheid om even van de fiets te stappen. Voor de jongste gasten is er een leuke speeltuin. Een aanrader van de chef is de "onmeunig lekker om te deel'n planke" een heerlijke proeverij voor voor- en hoofdgerechten.

Wat vind je van dit artikel?