1. 0/8
  '

  Doe-tips

  Dit zijn de 8 leukste evenementen in september. Ga er op uit!

  Uit in Twente. Want één ding is zeker, er is altijd wat te doen in Twente. De maand september staat bekend om de jaarlijkse Open Monumentendagen en het Twentse Wijnfeest. We hebben de leukste evenementen in september voor je op een rijtje gezet. Of bekijk alle evenementen in de agenda.

 2. 8/8

  8.

  Twents Oldtimer Festival

  Op zaterdag 3 en zondag 4 september 2022 verandert de rand van het Twentse Tilligte in een heus festivalterrein. Dan is het weer tijd voor Tractors & Cars. Oude ambachten zijn actief te bewonderen, zoals dorsen, mais hakselen en houtzagen. Of laat je klassieke voertuig of youngtimer taxeren. Één ding is zeker er is genoeg te doen!

 3. 7/8

  7.

  Cultureel Straatfestival Delden

  Zondag 18 september 2022 is de 25e editie van het Cultureel Straatfestival Delden, een lustrum in hartje Delden. Een mix van alle kunstvormen op verschillende pleinen in het centrum van Delden en in de Oude Blasiuskerk, dat is het straatfestival.

 4. 6/8

  6.

  Theaterfestival Groond

  Groond is een gloednieuw theaterfestival! De eerste editie vindt plaats op 23, 24 en 25 september op Landgoedcamping Het Meuleman. Basis voor het festival vormt de rijke cultuur en historie van Twente. Vijf makers en vijf verrassende voorstellingen vormen samen de eerste editie van Groond.

 5. 5/8

  5.

  Culinaire Stoomtrein

  Dineren op een bijzondere plek in Twente? Dat kan in een pop-up restaurant in een rijdende stoomtrein van Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen. Zinnenprikkelend en uniek! Terwijl je door het mooie Twentse coulisselandschap rijdt, legt sterchef Lars van Galen van Restaurant 't Lansink in Hengelo jou samen met zijn team culinair in de watten.

 6. 4/8

  4.

  Open Monumentendagen

  In het weekend van 10 en 11 september zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk, ook in Twente doen we mee! Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet snel komt. Dit jaar is het thema: duurzaamheid.

 7. 3/8

  3.

  Twents Wijnfeest

  Op zaterdag 17 en zondag 18 september vind het Twentse Wijnfeest plaats. Midden in de wijngaard van Wijngaard Kötter kun je kiezen uit 50 soorten wijn om te proeven. Ook staan er foodtrucks en is er live muziek van Jaap Reesema, Enorm, Simone Ewouds en DJ Otto.

 8. 2/8

  2.

  Twents Oktoberfest

  Op vrijdag 16 en zaterdag 17 september vind het jaarlijkse Twents Oktoberfest weer plaats. Vul je die pullen met bier en ga los! Gute Musik, Falsche Schlagers, tanzende madchen, ongein und Stimmung-macherei.

 9. 1/8

  1.

  Glasrijk Tubbergen

  Ben jij gek op kunst? Kom dan van 29 september t/m 2 oktober naar Tubbergen. Tijdens Glasrijk kan iedereen genieten van de mooiste vormen van glaskunst. Fiets de glaskunstroutes, bezoek de glaskunstateliers en ontdek glaskunst in de etalages. Éen ding is zeker: het laatste weekend van september zal gemeente Tubbergen weer extra hard glinsteren.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Slaaptijd!

  De 5 leukste tiny houses in Twente. Klein maar fijn!

 2. Doe-tips

  7 tips voor een toffe voorjaarsvakantie in Twente.

 3. Doe-tips

  De duurzaamste (en leukste) hotspots in Twente die je moet zien.

 4. Doe-tips

  Do it yourself: 6 plekken in Twente waar jij de handen uit de mouwen steekt.

Tip je vrienden

facebook twitter