1. 0/8
  '

  Doe-tips

  De 8 lekkerste Twentse restaurants buitenaf midden in de natuur

  Geschreven door

  Nicoline

  Wandelen en fietsen door de Twentse natuur maakt hongerig! Als je een hele dag buiten bent geweest, is er niets zo fijn als genieten van een lekkere lunch of diner. Of je nou in de herfst door de prachtige rood-gele bossen wandelt of in de zomer een fietstocht maakt over de paarse heidevelden wij hebben de lekkerste Twentse restaurants en bistro’s voor je, op een rijtje gezet.

  Bekijk hier alle restaurants

 2. 8/8

  8.

  Theehuis Dennenoord alom bekend in Twente

  Dit schattige theehuisje is in de wijde omtrek bekend en zit bijna altijd vol. Je eet er overheerlijke scones met clutted cream en je kunt kiezen uit een scala van theeën. In het winkeltje worden Twentse streekproducten en leuke snuisterijen verkocht. Vergeet niet te reserveren!

 3. 7/8

  7.

  Watermolen Bels: prachtige watermolen in bosrijke omgeving

  Vanuit de watermolen maak je prachtige wandelingen door de oude oerbossen van Twente, langs kronkelende zijriviertjes van de Mosbeek en heuvelachtige velden. Bij terugkomst geniet je van de beste pannenkoeken van Overijssel bij Watermolen Bels.

 4. 6/8

  6.

  Restaurant Florilympha midden in het Twentse bos

  Bij Restaurant Florilympha kan je een fiets- of wandeldag bij Het Lutterzand ontspannen afsluiten of tijdens je tocht tussendoor uitrusten. Midden in het bos, geniet je van de lekkerste streekproducten, terwijl de kinderen zich vermaken op de speeltuin of op de midgetgolfbaan.

 5. 5/8

  5.

  Restaurant De Swarte Ruijter, de beste op de Holterberg

  Pure smaken, verrassende combinaties en de ambachtelijke bereidingswijze hebben bewezen dat de Swarte Ruijter (bekroond met een Michelin ster) zich tot de beste restaurants van Twente mag rekenen. Een absolute aanrader, ook als een keer chique uit eten wilt.

 6. 4/8

  4.

  Thee in de rozentuin van het Engels Theehuis Hoestinkhof

  Bij het Engels Theehuis De Hoestinkhof kun je in de kruiden- en rozentuin rondwandelen en daarna ontspannen bij een aromatisch theearrangement. Markelo staat bekend als ‘het dorp tussen de vijf heuvels’. Rondom het dorp liggen de Herikerberg, Dingspelerberg, Kattenberg, de Hulpe en de Markeloseberg.

 7. 3/8

  3.

  Eten en wandelen bij de Haarmühle langs de grens

  Na het wandelen door het Witte Veen, kan je met je gezin een stevige Duitse maaltijd eten bij Restaurant de Haarmühle. De kinderen vermaken zich uitstekend op de grote speelplaats. Op het ruim opgezette terras, geniet je van een Duits biertje.

 8. 2/8

  2.

  Prinsheerlijk genieten bij restaurant Het Hoogspel

  in Delden is een begrip in Twente. Bij Kasteel Twickel wandel je door de kasteeltuin en het achtergelegen landgoed. Daar vind je Restaurant Het Hoogspel waar je met warm weer kunt uitrusten op het grote terras. De kinderen leven zich uit in de grote speeltuin.

 9. 1/8

  1.

  Middeleeuws dineren bij Restaurant De Stiftsjuffer

  Het Stift in het Twentse Weerselo is een eeuwenoud, beschermd dorpsgezicht. Restaurant De Stiftschuur is een perfecte plek voor een tussenstop en even lekker uit te rusten. In dit historische pand kan je genieten van eerlijke producten met pure smaken van eigen Twentse bodem.

Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Dit zijn de 11 leukste evenementen in juni. Ga erop uit!

 2. Doe-tips

  Podiums onder de Sterren: Ontdek de Openluchttheaters van Twente.

 3. Doe-tips

  Zomer in Twente: 7 zomer festivals voor echte levensgenieters

 4. Typisch Twents

  Ken jij de Twentse Big Five van de topsport al? Een mooie bucketlist.

Tip je vrienden

facebook twitter