navigatie overslaan

Stokerij Twentse Ketels

In 2018 werd Stokerij Twentse Ketels opgericht door Maarten jan Leppink. Met ruime ervaring in het ontwikkelen, produceren, mengen, roeren, verpakken en op de markt brengen van vloeibare hulpstoffen, was een overstap naar eenzelfde combinatie met natuurlijke grondstoffen een logisch vervolg.

In Haaksbergen (Squaremountains) worden de whisky’s, jenevers, gins, korenwijn, fruitdistillaten en bierbrand op ambachtelijke wijze in koperen ketels gestookt. Veel grondstoffen komen uit de directe omgeving zoals jeneverbessen in Het Lankheet, appels, peren, kweeperen en mispels uit Haaksbergen en omgeving.

Stoker Maarten jan heeft het hele proces in eigen hand: van het plukken, via het stoken en lageren tot en met het bottelen en vermarkten. De distillaten zijn verkrijgbaar onder de merknamen Twentse Ketels en Squaremountains.

Wil je de stokerij van binnen zien, het verhaal horen en de dranken proeven? Excursies zijn via de website te boeken.

Categorieën