Kunst & cultuur

Kunst & cultuur

 • Klompenmuseum Sköpke

  Klompenmuseum Sköpke

  Een van de weinig overgebleven ambachten in Nederland is het maken van klompen. In het Klompen museum kunt u zien hoe klompen met de hand en met oude machines gemaakt worden (in laag seizoen op video presentatie). Ook kunt u een rondleiding met gids en demonstratie krijgen (het gehele jaar op afspraak).

  locatie
  Hogebrink 4, 7468CB Enter
 • Gerrit Valk's Bakkerij en IJsmuseum

  Gerrit Valk's Bakkerij en IJsmuseum

  In dit unieke museum aan de Dorpstraat in Hellendoorn begon D.J. Valk in 1936 een bakkerswinkel. Zijn zoon Gerrit Valk specialiseerde zich, naast het bakken van brood, tot banketbakker.

  locatie
  Dorpsstraat 49, 7447CN Hellendoorn
 • Veenmuseum

  Veenmuseum

  Leven en werken in het veen uitgebeeld aan de hand van authentieke veenhutten , maquette , landkaarten , expositiemateriaal

  locatie
  Paterswal 11a, 7671TB Westerhaar-Vriezenveensewijk
 • Museum Bussemakerhuis

  Museum Bussemakerhuis

  Als u het Museum Bussemakerhuis bezoekt stapt u het enige over gebleven én opengestelde 18e-eeuws fabrikeurshuis in Nederland binnen.

  locatie
  Ennekerdijk 11, 7622ED Borne
 • Pleisterplaats De Barkel

  Pleisterplaats De Barkel

  Informatiepunt voor cultuurhistorie en archeologie. In het multifunctionele informatiepunt, tevens Rustpunt, wordt met moderne technieken de geschiedenis van de omgeving van Landgoed de Barkel verteld. Bijzonder is de grafheuvel reconstructie in de fraai aangelegde tuin met historische beplanting.

  locatie
  Hexelseweg 52b, 7641 PR Wierden
 • Internationaal Brandweermuseum

  Internationaal Brandweermuseum

  Op vrijdag 26 september 2008 heropende het Internationaal Brandweermuseum Rijssen haar deuren. Het brandweermuseum is ondergebracht op het landgoed "De Oosterhof" in het 2e Bouwhuis, een bijgebouw van de Havezate De Oosterhof.

  locatie
  Kasteellaan 1B, 7461PV Rijssen
 • Rijssens Museum

  Rijssens Museum

  Het Rijssens Museum is een karakteristiek Twents stadsmuseum gevestigd in havezate ‘De Oosterhof’, gelegen op het gelijknamige landgoed in Rijssen. De eeuwenoude havezate en het monumentale landgoed zijn op zich al een bezoek aan het museum waard.

  locatie
  Kasteellaan 1, 7461PV Rijssen
 • Openluchtmuseum Ootmarsum

  Openluchtmuseum Ootmarsum

  Een levend museum, direct aan de rand van het centrum gelegen. Een groot aantal authentieke streekgebonden gebouwen brengt de tijd van toen tot leven.

  locatie
  Commanderieplein 2, 7631EH Ootmarsum
 • Koffie-pannenkoekenhuus Marle (Blikkenmuseum)

  Koffie-pannenkoekenhuus Marle (Blikkenmuseum)

  Ons bedrijf bevindt zich in het buurtschap Marle, een omgeving waar het heerlijk vertoeven is. Vlakbij het nationaal park Sallands Heuvelrug en het mooie kronkelige riviertje de Regge.

  locatie
  Hellendoornseweg 40, 7447SH Marle
 • Canadese Begraafplaats

  Canadese Begraafplaats

  De Canadese Begraafplaats in Holten is een plek voor bezinning. Hier worden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht.

  locatie
  Eekhoornweg 10, 7451 HR Holten
 • Museum Ton Schulten

  Museum Ton Schulten

  Sinds jaren is Ton Schulten werkzaam als schilder. Als ontdekker van het kleurrijke mozaïeklandschap is zijn werk gebaseerd op het aloude Twentse Coulisselandschap met zijn glooiende essen, zijn karakteristieke houtwallen en solitaire bomen.

  locatie
  Ton Schultenplein 1, 7631BR Ootmarsum
 • Rijssens Leemspoor

  Rijssens Leemspoor

  In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. U kunt dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken.

  locatie
  Markeloseweg 78b, 7461PB Rijssen