Memory Vrijheidmuseum
Door in vredestijd met elkaar te praten over oorlog kan jij het inzicht krijgen in welke luxe wij leven: vrijheid. Om dit besef überhaupt te krijgen, hebben duizenden mannen uit een ander land het ondenkbare gedaan: hun leven geofferd om de vrijheid van de Nederlanders mogelijk te maken.
Op het moment dat je inziet hoe de Tweede Wereldoorlog heeft kunnen ontstaan, dan kan je ook misschien een toekomstige oorlog voorkomen.
In het Memory Vrijheidsmuseum beleeft de bezoeker stap voor stap de Tweede Wereldoorlog, vanaf de opkomst van het Nationaalsocialisme in Duitsland tot en met de bevrijding van Overijssel.
Er wordt niet alleen aandacht besteedt aan grote thema's als vervolging, onderduik, de kampen, de invasie in Normandië en de Slag om Arnhem, maar ook provinciale thema's zoals de Stork-staking, de bankoverval in Almelo, het bombardement op Nijverdal en het lokale verzet.
Voor kinderen tot 12 jaar is er een leerzame looproute waarbij zij een aantal attributen kunnen verzamelen en mee naar huis kunnen nemen.
Waar het verhaal dat wij vertellen zijn oorsprong kent in verwoesting en achtervolging, is onze missie voor de toekomst die van verbinden en al onze bezoekers de mogelijkheid te geven na een bezoek aan het Memory Museum om meer antwoorden dan vragen te hebben.
Nieuwsgierig geworden? Check hier de openingstijden van het museum.