1. 0/10
  '

  Doe-tips

  Dit zijn de 10 leukste evenementen van Twente in mei.

  Uit in Twente. Want één ding is zeker, er is altijd wat te doen in Twente. De maand mei staat bekend om de fietsmaand. Vroeg opstaan om te gaan dauwtrappen op Hemelvaartsdag. Of swingen tijdens Bevrijdingsdag. We hebben de leukste evenementen in mei voor je op een rijtje gezet. Benieuwd naar de complete agenda? Bekijk hier!

 2. 10/10

  10.

  Spetterende meivakantie bij museum Natura Docet

  De meivakantie staat voor de deur en dat kan maar één ding betekenen: leuke dingen doen met het hele gezin! Kijk je ogen uit tijdens demonstraties of steek je handen uit de mouwen en ga zelf aan de slag tijdens workshops. Roets heen en weer met de kabelbaan, ga op jacht naar waterbeestjes in de vijvers, maak een reis door de tijd met een toffe sticker speurtocht of plof lekker neer op het terras met een kop koffie, tosti of een ijsje.

 3. 9/10

  9.

  Stift Musical Encounters

  Meer dan twintig talentvolle deelnemers, studenten uit binnen- en buitenland, hebben zich aangemeld en duiken zes dagen onder in een intensief programma van individuele masterclasses en kamermuziek. Het recept voor de Encounters!

 4. 8/10

  8.

  Maker Festival Twente

  Bezoek van 4 tot en met 7 mei hét meerdaags Maker Festival in Roombeek. Neem deel aan een van de Kijk- en DoeLabs en onderzoek hoe kunstenaars werken en doe vooral ook zelf mee. 'Knuffel' of 'aai' de audiovisuele installatie Animaltroniek en maak zelf een kunstige robot. Maak een reis via Augmented Reality en onderzoek de schaduwexpo ‘Self Spot’ en ga zelf aan de slag met het ontwerpen van een schaduwpop óf ga op ontdekkingsreis in het MuseumLab. Ook buiten gebeurt er heel veel! Eigenlijk te veel om allemaal op te noemen. Kom het vooral zelf ontdekken

 5. 7/10

  7.

  Vier de vrijheid!

  Op donderdag 5 mei is het weer tijd voor bevrijdingsdag. En wat is er nou leuker om je vrijheid te vieren op een festival? De beste artiesten komen naar Enschede: ga op de Vluchtstrook met Antoon, word stapelgek op de Bankzitters en doe een dansje met La Fuente.

 6. 6/10

  6.

  Ronde van Overijssel

  Op zaterdag 6 mei is de 69ste editie van Overijssels Mooiste, een spannend wielerevenement met een uitgebreid programma voor iedereen die van wielrennen houdt. De Ronde van Overijssel behoort tot de drie oudste eendagswedstrijden van Nederland. Traditiegetrouw vindt het wielerevenement plaats op de eerste zaterdag in mei. Met de finish net buiten Rijssen.

 7. 5/10

  5.

  Boekenmarkt Tuindorp

  Ben jij een échte boekenwurm? Struin dan over de Boekenmarkt op het Tuindorp. Één van de mooiste tuindorpwijken van Nederland. Met maar liefst meer dan 100 kramen aan boeken en ansichtkaarten. Als jij daar je favoriete boek niks tussen kunt vinden, dan weten wij het ook niet meer.

 8. 4/10

  4.

  Pinksterfeesten

  In Twente worden tijdens Pinksteren veel lokale feesten georganiseerd. Vier dit tijdens Pareldagen Vasse of ga ik de botsauto's tijdens de Geesterse Kermis & feestavonden. Wat dacht je van de volksfeesten in Albergen of de Pinksterfeesten in Bornerbroek. En vergeet de Pinksterfeesten in Beckum niet.

 9. 3/10

  3.

  Freshtival

  Tijdens Freshtival is in ieder hoekje en gaatje wel iets te beleven. Een ontdekkingsreis op zich. Ontdek de knusse chillplekjes tussen de bomen, de kleurrijke versieringen die van tak naar tak slingeren, de kampvuurtjes op het strand, het verfrissende water en alle secret area’s – benieuwd of je ze vindt. En dan hebben we het nog niet eens over de overweldigende stages… Kom mee!

 10. 2/10

  2.

  Pinksterbruidjes in Borne

  In Borne hebben is er een prachtig stukje immaterieel erfgoed: de Pinksterbruidjes! Ieder jaar op eerste Pinksterdag is het weer zover. Dan wordt de oude traditie van de Pinksterbruidjes in Borne voortgezet. Vroeger gebeurde dit kleinschalig, de laatste jaren wordt het groots aangepakt door de Folkloregroep Borne met hulp van scoutinggroep St. Stephanus-Martina.

 11. 1/10

  1.

  Dag van het Kasteel

  Tijdens de dag van het Kasteel worden kastelen en buitenplaatsen in de spotlight gezet! Meer dan 100 deelnemers openen hun poorten. Ga langs bij Landgoed Twickel, Nijenhuis en Huis Verwolde in Hof van Twente. Maak je entre bij Landgoed Singraven of Havezate de Oosterhof.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Dit zijn de 10 leukste evenementen in juni. Ga erop uit!

 2. Doe-tips

  Podiums onder de Sterren: Ontdek de Openluchttheaters van Twente.

 3. Typisch Twents

  Ken jij de Twentse Big Five van de topsport al? Een mooie bucketlist.

 4. Van eigen bodem

  Lekker en hip: dit zijn de 7 leukste food hotspots in Twente.

Tip je vrienden

facebook twitter