Een checklist voor de bagage is geen overbodige luze, maar met een beetje voorbereiding is reizen met een klein kind echt prima te doen. En gelukkig is Twente niet het einde van de wereld. En laten we nou net tijdens midweek periodes plek zat hebben. Hier heb je alles voor een ontspannen mini-vakantie met de allerkleinsten.

Een leuk dagje uit

 1. De Manderveense Aardbei

  Misschien wel het meest vruchtbare stukje grond van Twente: ontdek de Manderveense Aardbei! Kom …

Van alle gemakken voorzien

Op vakantie met de kids is genieten maar laten we wel wezen ook een beetje een beproeving. Hoe zorg je er nou voor dat je zelf ook aan ontspanning toekomt en niet met weemoed terugdenkt aan de gezellige vergaderingen met koffie en taart op het werk? Simpel, kies voor de beste kindercamping in Nederland! In Twente zijn een aantal ANWB Topcampings te vinden met speelplezier voor de kleintjes en diverse wellness en beauty faciliteiten. Dat laatste is misschien niet zo belangrijk voor de baby maar wel voor mama's. Dat is zeker niet onbelangrijk, want een ontspannen mama betekent een blije papa en een nog blijere baby. Fijne vakantie! Bekijk de kindercampings >

Verhalen & tips voor uitjes met jonge kinderen

 1. Doe-tips

  Twente Ballooning Oldenzaal, een kleurrijk ballonnenspektakel.

  geschreven door Maryke
 2. Doe-tips

  Griezelig! Dit zijn de 7 halloweentips tijdens de herfst in Twente.

 3. Doe-tips

  Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente.

  geschreven door Yvette
 4. Doe-tips

  Pinksteren in Twente. Bekijk de 6 Twentse tips voor een fijn pinksterweekend.

 5. Lente in Twente! Trek er samen op uit met de leukste familie-uitjes.

  geschreven door Yvette
 6. Doe-tips

  Op zoek naar leuke activiteiten tijdens Pasen? Bekijk hier onze 16 tips!

 7. Doe-tips

  Lammetjes kijken in de lente in Twente; hier kun je ze vinden.

 8. Doe-tips

  Wat te doen in de herfst? 8 uitjes met kinderen in Twente.

Jouw kleine is hier meer dan welkom

Er zijn volop easy-going restaurants die je jonge kinderen graag welkom heten. Vuile kleren? Daar kijkt niemand van op. Honger en dorst? De bediening anticipeert razendsnel. En mochten ze nog puf hebben dan is er altijd wel een zandbak of speelhoek. Met levensgrote legoblokken, knutselspullen of spelletjes. Kun jij ondertussen van je drankje genieten. Een flesje of potje opwarmen kan er ook. Net als je baby verschonen. Bij lekker weer zijn er terrassen in de zon. In de herfst en winter geniet je rondom een knapperende haard. Deze tips komen van – en wie kunnen het nu beter weten - jonge ouders. De restaurants zijn soms hip, maar altijd relaxed, lekker en betaalbaar. Eet smakelijk!

Zwembaden voor de allerkleinsten

Elk kind groot of klein houdt van water en zwemmen. In de zomer met lekker weer zwem je natuurlijk buiten maar als het daar te koud voor is, zoek je een binnenzwembad op. Met een groot peuterbad en een bad voor iets oudere kindjes zijn de meeste zwembaden een plek voor kleine kinderen. Ook in de natuur kun je hier fantastisch zwemmen en spelen. Het Hulsbeek in Oldenzaal is een prachtige zwemvijver omringd door in en in groene heuvelachtige weilanden. Bij ligweide 1 vind je een apart peuterbad met leuke speeltoestellen waar je peuter zich prima een dag vermaakt. Wij hebben een lijst gemaakt van de leukste binnen- en buitenzwemplekken in Twente.