1. 0/6
  '

  Doe-tips

  Pinksteren in Twente. Bekijk de 6 Twentse tips voor een fijn pinksterweekend.

  Pinksteren in Twente: het is nog lente maar je voelt de zomer kriebelen. Een mooie gelegenheid om eropuit te trekken. Nog geen volksfeesten in het dorp, maar wel genoeg corona-proof activiteiten om te ondernemen met je gezin tijdens het pinksterweekend! Bekijk hier onze tips.

 2. 6/6

  6.

  Pinksterbruidjes in Borne

  Echt immaterieel erfgoed: de Pinksterbruidjes. Een eeuwenoude traditie in het Oosten van het land. Ongetrouwde meisjes van de gemeenschap werd door de huwbare jonge mannen een bruid gekozen, deze werden met bloemen en een kroontje versierd!

 3. 5/6

  5.

  FBK Games

  Dit evenement is al bijna 40 jaar niet meer weg te denken van de Internationale topsportkalender. Vernoemd naar de atlete van de eeuw: Fanny Blankers Koen. 's Werelds meest innovatieve atletiekevenement. Ieder jaar trekken Olympisch kampioenen, wereldkampioenen en talenten naar Hengelo om zich met elkaar te meten.

 4. 4/6

  4.

  Stap in de Culinaire Stoomtrein

  Dineren op een bijzondere plek in Twente? Dat kan in een pop-up restaurant in een rijdende stoomtrein van Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen. Na ontvangst met een aperitief op Station Haaksbergen begint de 2,5 uur durende proefrit en geniet je van een 5-gangen diner met bijpassende wijnen.

 5. 3/6

  3.

  Twente op Film

  Wat maakt Twente tot Twente? Welke veranderingen hebben de laatste eeuw plaatsgevonden? Twente op film is een project van actrice Johanna ter Steege en filmmaker Erik Willems. Aan de hand van archiefbeelden laten ze zien wat er in één eeuw in Twente veranderd is. Pak de popcorn en smul van deze Twentse film!

 6. 2/6

  2.

  Sla je slag op de Weerselose Markt

  De Weerselose Markt in Weerselo is het type markt waar je zeker weet dat je wat gaat scoren! In het hemelvaartsweekend is de markt niet alleen zoals gebruikelijk op zaterdag geopend, maar ook op Hemelvaartsdag kun je op een terrein van maar liefst 2,5 hectare groot met 1,5 meter afstand snuffelen tussen kleding, levensmiddelen en vintage.

 7. 1/6

  1.

  Freshtival Enschede

  Duik 3, 4 & 5 juni met ons mee de magische wereld van Freshtival in. Een overweldigend avontuur, grootser dan ooit met 200+ artiesten, 13 stages en een fabuleuze camping. Jouw uitlaatklep drie dagen lang. Zeg maar ‘ja’ tegen die duizend nieuwe prikkels, foute knipogen en muzikale verrassingen.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  De duurzaamste (en leukste) hotspots in Twente die je moet zien.

 2. Doe-tips

  Wat te doen in de winter? 8 winteruitjes met kinderen in Twente.

 3. Slaaptijd!

  Hoe Scandinavisch wil je het hebben in Twente? Thuiskomen doe je hier.

  Geschreven door Bertine
 4. Route-tips

  10 avontuurlijke mountainbikeroutes. Inclusief de beste van ons land.

  Geschreven door Maarten

Tip je vrienden

facebook twitter