1. 0/9
  '

  Doe-tips

  Pinksteren in Twente. Bekijk de 9 Twentse tips voor een fijn pinksterweekend.

  Geschreven door

  Bertine & Vincent

  Pinksteren in Twente: het is nog lente maar je voelt de zomer kriebelen. Een mooie gelegenheid om eropuit te trekken. Duik in de magische werelden van de vele festivals en volksfeesten in het dorp. Genoeg activiteiten om te ondernemen met je gezin tijdens het pinksterweekend! Bekijk hier onze tips.

 2. 9/9

  9.

  Dag van het Kasteel

  Tijdens de dag van het Kasteel worden kastelen en buitenplaatsen in de spotlight gezet! Meer dan 100 deelnemers openen hun poorten. Ga langs bij Landgoed Twickel, Nijenhuis en Huis Verwolde in Hof van Twente. Maak je entre bij Landgoed Singraven of Havezate de Oosterhof.

 3. 8/9

  8.

  Freshtival Enschede

  Duik 26, 27 en 29 mei met ons de magische wereld van Freshtival in. Een overweldigend avontuur, grootser dan ooit met 200+ artiesten, 13 stages en een fabuleuze camping. Jouw uitlaatklep drie dagen lang. Zeg maar ‘ja’ tegen die duizend nieuwe prikkels, foute knipogen en muzikale verrassingen.

 4. 7/9

  7.

  Pinksterbruidjes in Borne

  Echt immaterieel erfgoed: de Pinksterbruidjes. Een eeuwenoude traditie in het Oosten van het land. Ongetrouwde meisjes van de gemeenschap werd door de huwbare jonge mannen een bruid gekozen, deze werden met bloemen en een kroontje versierd!

 5. 6/9

  6.

  Roparun 2023

  Dit weekend is het weer zover! De estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. De start van de Roparun op 27 mei is op Vliegveld Twenthe en de finish is op 29 mei in Rotterdam.

 6. 5/9

  5.

  Pinksterfestival Boekelo

  Vier feest in Boekelo! Van 11 tot 17 uur staat er een divers aanbod van kramen in het centrum van Boekelo. Ook is er live muziek en zijn er diverse straatartiesten aanwezig, waaronder een ballonkunstenaar en een karikaturist. Voor de jongste bezoeker is er een springkussen!

 7. 4/9

  4.

  FC Twente - Ajax

  De allerlaatste wedstrijd van het seizoen! De mannen van FC Twente sluiten het seizoen af tegen Ajax op eerste Pinksterdag. Ajax. De aftrap tegen de Amsterdammers in De Grolsch Veste is om 14:30 uur.

 8. 3/9

  3.

  Big Band Festival Hengelo

  Pinksteren wordt weer Swingsteren op 28 mei! Alweer de zevende editie van Big Band Festival Hengelo. Georganiseerd door Schouwburg Hengelo, Jazzpodium de Tor en Bert Fransen. Toegang is helemaal gratis. Let op! Bij regen verplaatst het Big Band Festival zich naar Schouwburg Hengelo en feesten we binnen door.

 9. 2/9

  2.

  Pareldagen Vassen

  Pinksteren vier je in Vasse! In de eerste week van juni is het feest in Vasse. Loop eerst mee met de Parel-Wandel3daagse en geniet daarna van het complete programma in het Pinksterweekend!

 10. 1/9

  1.

  Geesterse Kermis & feestavonden

  Het is weer hoog tijd voor het jaarlijkse kermisweekend in Geesteren! Geniet van 3 dagen kermisvertier en een compleet programma met de leukste feestavonden! Gratis entree en ouderwets gezellig!

Bertine & Vincent

De tukkers Bertine Kleinjan en Vincent Croce werkten samen tijdens de bijzondere fotoreeks "Op eigen wijze". Fotograaf Vincent bracht 10 typische Twentse tradities in beeld. Wat is het verhaal achter deze bijzondere gebruiken? Schrijfster Bertine dook in de historie en neemt je mee in het verhaal aan de hand van verrassende feiten.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Dit zijn de 11 leukste evenementen in juni. Ga erop uit!

 2. Doe-tips

  Podiums onder de Sterren: Ontdek de Openluchttheaters van Twente.

 3. Typisch Twents

  Ken jij de Twentse Big Five van de topsport al? Een mooie bucketlist.

 4. Van eigen bodem

  Lekker en hip: dit zijn de 7 leukste food hotspots in Twente.

Tip je vrienden

facebook twitter