Nieuws

Nieuws

 1. Eerste kasteelwandelroute speciaal voor Duitse bezoekers

  Eerste kasteelwandelroute speciaal voor Duitse bezoekers

  Vandaag wordt de eerste kastelenwandelroute voor buitenlandse bezoekers uitgebracht. Deze route is onderdeel van de campagne ‘Kastelen- en Buitenplaatsen’, waarmee NBTC Holland Marketing samen met partners de mooiste en aantrekkelijkste kasteel- en buitenplaatsmusea van Nederland op de kaart zet. De eerste wandelroute is uitgezet rondom Kasteel Twickel in Twente, Overijssel.

 2. Het Twentse Ros als eyecatcher voor Winter Wonderland Enschede

  Het Twentse Ros als eyecatcher voor Winter Wonderland Enschede

  Van 10 december 2016 t/m 8 januari 2017 vindt Winter Wonderland weer plaats in de Enschedese binnenstad, met terugkerende elementen als de ijsbaan, Long Lane of Love, kerstmarkt in de Haverstraatpassage (17 & 18 december) en culturele Stadsherberg (27 t/m 30 december). Daarnaast wordt ieder jaar geïnvesteerd in o.a. bijzondere verlichting en aankleding om de binnenstad in deze periode nog sfeervoller te maken. Het spektakelstuk van dit jaar is het 6,5 meter hoge verlichte Twentse Ros.

 3. Schaapskudde Wierdense Veld

  Schaapskudde Wierdense Veld

  Tijdens de zomermaanden graast er weer een schaapskudde van Landschap Overijssel in het Wierdense Veld. De schapen zorgen ervoor dat het Wierdense Veld niet dichtgroeit met bijvoorbeeld pijpestrootje.

 4. Twenterand Fietsvierdaagse

  Twenterand Fietsvierdaagse

  Een gloednieuwe fietsvierdaagse gehouden van 31 mei tot en met 3 juni 2016 vol “beleving” waarop elke dag gestart zal worden vanuit een andere kern binnen de gemeente Twenterand, zodat u van de charme van de verschillende dorpen en streken kunt genieten.