Drie Twentse restaurants met Michelinster

Drie Twentse restaurants met Michelinster

In Amsterdam, in het De La Mar Theater, presenteerde Michelin maandag 11 december 2017 haar rode gids voor het jaar 2018. En daar zaten drie Twentse restaurants bij! Maak kennis met de culinaire top en reserveer snel een tafel bij onze toppers.

Hotel restaurant't Lansink: SVH Meesterkok Lars van Galen is altijd op zoek naar het beste. Het mooiste vlees van Hereford-runderen van Hof te Boekelo, de meest verse vis, de smaakvolste groenten. Juist die passie en dat vakmanschap maken de keuken van ’t Lansink zo geliefd. Voeg daar de gedreven en deskundige bediening bij, die de gasten echt in de watten wil leggen, en de intieme sfeer van het sfeervolle rijksmonument in Tuindorp ’t Lansink: hier kunt u tijdloos genieten van moderne gerechten geïnspireerd op de Franse en Nederlandse keuken.

Michelin bekroonde ’t Lansink al in 2013 , een jaar na de overname, met een ster, en die straalt er nog steeds. Het restaurant gooit ook hoge ogen bij Gault Millau & de Lekker500. Van snelle zakenlunch tot urenlang romantisch tafelen, het kan hier allemaal.

Landhuishotel Restaurant Bloemenbeek: De Michelin-ster straalt hier nu al vijf jaar. En daar zijn ze trots op, de medewerkers van restaurant De Bloemenbeek. Het leven is goed op het landgoed, en dat gevoel delen de zwarte en witte brigade graag met de gasten: alleen het beste is goed genoeg.

SVH Meesterkok Michel van Riswijk werkt al 28 jaar op deze toplocatie en laat zich samen met zijn chef de cuisine Matthijs Mulder nog elke dag inspireren door het beste uit de streek. Of het nou de kefir is van buurman de Raw Milk Company, de biologische groenten van De Witte Raaf op landgoed Het Singraven, een ree van jagers uit het omliggende Lutterzand, kruiden uit eigen tuin en landgoed…. Voeg daar het vakmanschap van de witte brigade bij en de drang om steeds weer te vernieuwen en de tevreden recensies van de gasten zijn snel verklaard.

Restaurant de Swarte Ruijter: Erik de Mönnink is een gepassioneerde chef-kok. En dat proef je terug in elk gerecht dat in De Swarte Ruijter wordt geserveerd. Niet voor niets bekroonde Michelin het restaurant dit jaar met een ster, en daar zijn zowel de witte als de zwarte brigade trots op. Want wie hier komt eten, kan niet alleen culinair rekenen op topkwaliteit, maar ook op een zeer attente bediening.

De plek is alleen al prachtig: op de flanken van de Holterberg. De sfeer van binnen en buiten lopen hier naadloos in elkaar over, het prachtige en sfeervolle rietgedekte pand biedt meteen een warm welkom. SVH Meesterkok Erik is altijd met zijn vak bezig, zelfs op vakantie of als hij op de mountainbike over de Sallandse Heuvelrug fietst. ,,Als hij bijvoorbeeld cantharellen of eekhoorntjesbrood ziet groeien, begint zijn fantasie alweer te werken. We werken hier ook veel met kruiden uit de natuur. Het is veel meer dan werk, het is echt een passie’’, zegt Esther de Mönnink. Wat de keukenbrigade er vervolgens ook van maakt, voorwaarde is wel dat elk top-ingrediënt nog naar zichzelf moet smaken. Dat is al mooi genoeg, zeker als het om plukverse groente gaat uit de tuin van Gait-Jan en Marietje, die als telers al jaren samen met Erik elk seizoen voor nieuwe smaakhoogtepunten zorgen.

En natuurlijk heeft Twente nog meer toprestaurants!