Ontdek de mooiste plekjes op de route!

Ontdek de veelzijdigheid van Twente

Het prachtige landschap van Twente vraagt om ontdekt te worden. Stap op de pedalen of trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen door het coulisselandschap, de landgoederen, mooie steden en boerendorpjes. Zoek je iets meer actie, Twente beschikt ook over een MTBnetwerk met 20 uitdagende routes. Of wil je met je beste vriend op stap? Het paardrijnetwerk Twente brengt je op de mooiste plekjes.

Bezoek de volgende website voor meer informatie:

Wandelnetwerk Twente
MTBnetwerk Twente
Paardrijnetwerk Twente

Over Routebureau Twente

Sinds 2008 is de Regio Twente de eigenaar en beheerder van verschillende routenetwerken: Fiets-, Wandel-, Paardrij- en MTBnetwerk Twente. Het Wandelnetwerk Twente leidt over ruim 4.000 km en het Fietsnetwerk Twente over ruim 2.000 km bewegwijzerde routes. Daarnaast heeft Routebureau Twente op 27 april 2014 het Paardrijnetwerk Twente van ongeveer 500 km geopend. Net als bij het Fietsnetwerk Twente wordt er gewerkt met een knooppuntensysteem vanuit vaste hoogwaardige startpunten. In de directe omgeving van zo’n startpunt is de mogelijkheid aanwezig om samen met het paard te overnachten. Op dit moment is Routebureau Twente met diverse gemeenten, wielerverenigingen en grondeigenaren bezig met het realiseren van een Mountainbikenetwerk Twente van 500 kilometer. De verschillende MTBroutes sluiten op elkaar aan waardoor er een divers en attractief netwerk ontstaat voor iedere mountainbiker, ongeacht het niveau. Er wordt naar gestreefd het netwerk eind 2015 klaar te hebben. Dit alles zorgt ervoor dat je Twente beleeft over buitengewone routenetwerken!

Wat doet Routebureau Twente?

Er wordt continu gewerkt aan het behouden en versterken van de routenetwerken. Het huidige netwerk versterken als het gaat om de kwaliteit en de beleving en de bezoeker en inwoner van Twente verleiden om gebruik te maken van de routenetwerken. Om ervoor te zorgen dat de routenetwerken er netjes bijliggen en de routes goed te volgen zijn, rijden er maar liefst vier onderhoudswagens rond. Deze zorgen voor onderhoud en ontwikkeling van de routenetwerken.

Om de kwaliteit te waarborgen kunnen we hulp gebruiken! Klopt er iets niet in een route? Ontbreekt er bijvoorbeeld een paaltje, constateer je schade, staat een pijl de verkeerde kant op? Laat het Routebureau Twente weten via het formulier.

Heb je een opmerking, vraag of tip die niet binnen het formulier past? Je kunt bellen naar 0800-routeOK (0800-7688365)

Kwaliteitsimpuls routenetwerken

Fill out my online form.

Vrijwilliger worden?

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich in willen zetten om de routenetwerken nog beter te maken. Wil je helpen om bijvoorbeeld het fietsnetwerk in een gebied te onderhouden? Of lijkt het je wat een themaroute van het wandelnetwerk te onderhouden? Of misschien wil je de autoroutes in Twente wel controleren? Meld je aan!

Neem contact op met Dagmar Essing via routebureautwente@gmail.com

Twente App

Altijd de leukste adresjes en tips onderweg? Download de Twente App! Van lekkere adresjes, tot verrassende winkeltjes en bijzondere bezienswaardigheden, deze handige app is je wegwijzer!