navigatie overslaan

Minuutje Manuel

Andre Manuel: "Meer geven dan ontvangen is iets wat elke Twent herkent."

  • Leestijd 1
  • Gelezen 2312 keer
  • Geschreven door Andre

Meer geven dan ontvangen is iets wat elke Twent herkent. Helpen zit in ons bloed, we zijn altijd bereid om bij te springen. Zonder er iets voor terug te verwachten.

play

Een Tukker geeft liever dan dat hij ontvangt. En dat geldt niet alleen voor de griep. Het voelt gewoon lekker om niet altijd de hand op te hoeven houden. Omdat het zogenaamde Noaberschap in het gen van iedere Tukker zit, is het weleens lastig om dat diepgewortelde altruïsme in goede banen te leiden. Want hoe ga je om met een volk dat alleen maar wil geven en niet weet hoe je nemen moet? Daar komt gelukkig de toerist in beeld. Die zal in Twente echt worden verwend als een klein kind. Hier een lekkere kop koffie. Daar nog eens een mooie plak krentewegge bij. Je kunt je zelfs laten masseren door een Lakenvelder over je rug te laten lopen. Overnachten in een hooiberg. Ergens binnen een maaltijd nuttigen. Zomaar bij iemand in de huiskamer een aflevering van Boer zoekt Vrouw bekijken. We geven hier alles! Zelfs de rekening.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Andre

André Manuel is een Nederlands muzikant, cabaretier, acteur en columnist uit Twente. Door zijn publiek te confronteren met ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem de moeite waard is.