Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Andre Manuel: "Bijdragen aan de gemeenschap, dat wekt pas aanzien."

Leestijd 1 minuten
Geschreven door

Andre

In Twente word je niet beoordeeld op wat je hebt, maar op wat je doet. Bijdragen aan de gemeenschap, dat wekt pas aanzien.

De meeste Tukkers kunt u terug vinden in het midden van de maatschappij. Dat is niet voor niks. Een Tukker weet dat je een heleboel dingen ontzettend lastig in je eentje voor elkaar krijgt. Denk maar eens aan het graven van het Twentekanaal. Of voetballen tegen het 6e elftal van Rigtersbleek. In Twente weten we dat alleen de kluizenaar het in zijn eentje moet zien te rooien. Daarom gaat de Tukker vaak naar de dokter. Niet omdat hij ziek is. Maar omdat hij de dokter het idee wil geven dat hij van belang is. Daarom gaat de Tukker elke avond naar het café. Niet omdat hij dorst heeft. Maar omdat hij het niet over zijn hart kan krijgen om een café-eigenaar weg te laten zakken in diepe eenzaamheid. Ooit was er een Postbus 51 reclame die zei: ‘ De maatschappij, dat ben jij!’ De Tukker heeft dat nooit begrepen. Want de maatschappij, ‘dat bunt wielle’.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Andre

André Manuel is een Nederlands muzikant, cabaretier, acteur en columnist uit Twente. Door zijn publiek te confronteren met ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem de moeite waard is.

Meer verhalen uit Twente

 1. Minuutje Manuel

  Andre Manuel: " Doe maar normaal. Dan krijg je vanzelf de juiste balans."

  Geschreven door Andre
 2. Typisch Twents

  Proef de smaak van Twente in streekproductenwinkel in Markthal Rotterdam

  Geschreven door Merle
 3. Minuutje Manuel

  Andre Manuel: "Doen wat je belooft: woord is hier woord."

  Geschreven door Andre
 4. Slaaptijd!

  Magisch slapen in het bos van Twente. Hier kom je weer helemaal tot jezelf

  Geschreven door Nicoline

Tip je vrienden

twitter facebook