navigatie overslaan

Minuutje Manuel

Andre Manuel: "Doen wat je belooft: woord is hier woord."

  • Leestijd 1
  • Gelezen 1458 keer
  • Geschreven door Andre

In Twente vinden we dat de beste manier om iets gedaan te krijgen: gewoon doen. Geen ellenlange rapporten, maar een pragmatische aanpak. En vooral doen wat je belooft: woord is hier woord.

play

Een Tukker is een doener. Geen ellenlange vergaderingen en inspraakprocedures. Als we het idee hebben dat het moet gebeuren, dan gebeurt het ook. Eerst een vliegveld, dan komen de vliegtuigen vanzelf. Een woord is in Twente ook nog echt een woord. Als we hier zeggen dat we van de regionale voetbaltrots de landskampioen van Nederland gaan maken, dan gebeurt dat ook. En als we daar vervolgens de rekening voor gepresenteerd krijgen, dan lappen we ook met ons allen. Natuurlijk wonen er ook in Twente een paar mensen die zich er met een Jantje van Leiden van af proberen te maken. Maar ja, de naam zegt het al, dat is import. Als een Tukker ergens een loszittende stoeptegel ziet liggen, belt hij niet met de gemeente, dan gaat hij zelf aan de slag. Daarom gaat de Tukker ook niet zo heel vaak naar Amsterdam. Dat is onbegonnen werk.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Andre

André Manuel is een Nederlands muzikant, cabaretier, acteur en columnist uit Twente. Door zijn publiek te confronteren met ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem de moeite waard is.