Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

 1. De leukste Twentse food (truck) festivals. Je wilt nooit meer thuis eten

  Geschreven door

  Nicoline

  Zodra de temperaturen stijgen en de mensen weer zin hebben om naar buiten te gaan, worden er overal massaal Food truck festivals georganiseerd. Campers, caravans en kleine vrachtwagens zijn de afgelopen jaren massaal verbouwd tot stoere food trucks. Tel daarbij andere culinaire festivals in de verschillende steden op en je hebt elk weekend wel een gelegenheid om buiten de deur te eten. Om het jullie makkelijk te maken, hebben we een lijst gemaakt met de leukste food events in Twente.

 2. Foodtruckfestival Stoer Voer in Hengelo & Enschede

  Het Stoer Voer foodstruckfestival beschikt over alles wat een echt goed food truck festival nodig heeft: grote barbecues met bebaarde mannen die sappige hamburgers grillen, hippe DJ’s, lange picknicktafels waar je kunt genieten van jouw eten. Het vindt in 2018 plaats op 26 en 27 mei in het van Heekpark in Enschede en op 20, 21 en 22 juli in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo.

 3. Food Goan Markelo

  Op zaterdag 4 augustus kun je good goan op 'Food Goan'. Verschillende (Markelose) ondernemers bieden heerlijke gerechtjes aan vanuit de foodtrucks en kraampjes rondom het open lucht restaurant! Schuif jij ook aan?

 4. Proef Eet

  De Proef Eet is het oudste culinaire festival van Twente. Voor een Duyt koop je een klein hapje en zo kun je alle restaurants die nog op je bucketlist staan uitproberen. De Proef Eet is altijd het eerste weekend van september rondom de Oude Markt in Enschede.

 5. Heerlijk Hengelo

  Hengelo is het succes van de Enschedese Proef Eet niet ontgaan en sinds 2015 hebben zij hun eigen culinaire festival. Net als in Enschede trekt in Hengelo tijdens Heerlijk Hengelo, heel hip Hengelo er tijdens deze drie Twentse, culinaire dagen op uit. Data 2018: vrijdag 24 | zaterdag 25 | zondag 26 augustus op het Burgemeester Jansenplein.

 6. Food Truck Festival TREK

  Van 22 tot en met 24 juni komt het rondreizende Food Truck Festival TREK voor de tweede keer naar Enschede. Het Volkspark wordt omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant met tientallen mobiele keukentjes waarbij eten, drinken, live muziek, theater en kleinkunst worden gecombineerd.

 1. Typisch Twents

  Tukker Sabine Uitslag: “Ik ben supertrots op mijn afkomst".

  Geschreven door Twentelife
 2. Kids

  5x wandelen in Twente met kinderen. Met leuke speel- en pauzeplekken!

  Geschreven door Yvette
 3. Typisch Twents

  Cabaretier Thijs Kemperink: “Een mooi gesprek heeft alles in zich”.

  Geschreven door Twentelife
 4. Typisch Twents

  Tukker Johanna ter Steege: Ik ben niet beroemd, ik doe mooie dingen.

  Geschreven door Twentelife

Tip je vrienden

twitter facebook