Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Bergwandeling in Nederland? Pak de wandelroute op de Holterberg

Leestijd 2 minuten

Hoewel je nu niet direct moet denken aan een wandeling in het Andes gebergte of de Himalaya, kun je in het Twentse landschap wel degelijk een bergwandeling maken. Tijdens een wandelroute op de Holterberg overbrug je een hoogteverschil van 43 meter. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,3% mag je gerust spreken van een stevige klim.

Michelin ster
Michelin ster

Eenmaal op de top zit je toch al gauw op een hoogte van zo'n 60 meter. Oké, zo hoog is dat nu ook weer niet, maar bedenk wel, je hebt er ook geen last van ijle lucht. Bovenop de berg kun je rustig op adem komen en genieten van het uitzicht. Bovendien kun je er heerlijk eten. Een pannenkoek, een smakelijke lunch of een uitgebreid diner in een Michelin restaurant, het is allemaal mogelijk.

Diverse wandelroutes over de Holterberg

Zoveel bergen zijn er niet in Nederland. We zijn in Twente daarom best wel trots op onze Holterberg die deel uitmaakt van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Wist je dat je verschillende mooie wandelroutes over de Holterberg kunt maken? Veel 'bergwandelaars' kiezen voor de wandelroute vanuit Holten maar ook wandelroutes vanuit Rijssen behoren tot de mogelijkheden.

Bekroonde wandelroute Rijssen - Holten

Dat het prettig wandelen is in de omgeving van de Holterberg blijkt wel uit het feit dat de gemeente Rijssen-Holten zich 'wandelgemeente van Nederland' mag noemen. Daarom nodigen we iedereen graag uit om kennis te maken met dit Twentse mini-bergparadijs. Ben je een liefhebber van een stevige voettocht? De wandelroute vanuit Holten is maar liefst 14 kilometer lang. Je doorkruist de schitterende Sallandse Heuvelrug die elk seizoen blinkt in schoonheid. Is 14 kilometer wat aan de lange kant? In dit wandelgebied bij uitstek vind je ook genoeg kortere routes.

Canadese begraafplaats
Canadese begraafplaats

Wat te doen?

Wandelen op en rond de Holterberg betekent genieten van mooie heidevelden die worden afgewisseld met naald- en loofbossen. Heb je geluk dan zie je misschien een korhoen. Deze zeldzame, met uitsterven bedreigde vogel komt hier nog altijd voor. De Holterberg biedt volop recreatiemogelijkheden. Het Natuurmuseum Holterberg is wereldwijd geliefd om zijn levensgrote diorama’s die meer dan 1000 dieren in beeld brengen. Kinderen doe je vooral een plezier met een spannende ontdekkingstocht door het Bos van Daantje Das. Breng beslist ook een bezoek aan de Canadese begraafplaats. Je bent hier zowaar even op Canadees grondgebied. Dat maakt jouw wandelroute op de Holterberg tot een 'internationale' belevenis.

 1. Natuur

  Fietsen in Twente, een rondje dwars door het groen.

 2. Typisch Twents

  Hier zijn we trots op! Feiten en weetjes over Twente die jij nog niet kent

 3. Food

  Deze markten, met authentieke Twentse producten, zijn van alle markten thuis

 4. Kids

  Speeltijd! De leukste uitjes, attracties en speeltuinen van Twente op een rijtje

Tip je vrienden

twitter facebook