Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Fietsen in Twente: een rondje dwars door het groen langs Landgoed Twickel

Leestijd 2 minuten

‘Trap ’m maar an’ en je zult al heel snel ervaren dat fietsen in Twente een echte belevenis is. Het Fietsnetwerk Twente is een aaneenschakeling van knooppunten. Als je deze punten met elkaar verbindt, heb je liefst 2500 kilometer fietsmogelijkheden voor je liggen. Daarvan gaat 500 kilometer over de Duitse grens. Je hebt de keus uit allerlei themaroutes, maar je kunt natuurlijk ook je eigen route samenstellen.

Dwars door het groen

Een van de themaroutes is het rondje ‘dwars door het groen’. Geniet van de omgeving rond Haaksbergen en Hof van Twente, een omgeving die echt typerend is voor het Twentse coulisselandschap. Deze fietsroute leidt je dwars door het groen, langs authentiek Twentse molens. Je fietst over groene bospaden en smalle asfaltwegen en langs een flink aantal toeristische attracties waaronder watermolen de Oldemeule, de Houtzaagmolen en de Oostendorper Watermolen. Starten kan op ieder knooppunt.

Sla de volgende hoogtepunten onderweg niet over

Maak kennis met het boeiende verhaal van de Buurserbeek tijdens een vaartocht met de 18e eeuwse Buurserpot, een platbodem die vroeger vracht vervoerde tussen Ahaus en Deventer.

In de buurtschap Oele ligt de in 1690 gebouwde karakteristieke Watermolen Oldemeule. Een must bij een fietstocht door Twente.

Beleven hoe in de loop der eeuwen dikke bomen tot balken en planken werden verzaagd? Dat kan in de in 1771 gebouwde Twickeler Houtzaagmolen in Delden.

Bezoek het majestueuze kasteel Twickel, te midden van een prachtig landgoed van 4000 hectare dichtbij Delden. Een harmonieus samenspel van natuur en cultuur.

Roelof en Ilse Visscher zijn in 2000 gestart met Wijngaard Hof van Twente, een van de grootste wijngaarden van Nederland. Geniet van een rondleiding met proeverij bij Twente Wijn.

Rijd mee in een van de nostalgische wagons en beleef het verleden van de spoorwegen bij Museum Buurtspoorweg. Een retourtje door het prachtige Twentse landschap is een aanrader.

Fietsnetwerk Twente

Het Fietsnetwerk Twente ontwikkelt zich continue. Nieuwe fietspaden zijn geïntegreerd en thematische routes leiden je langs de mooiste plekjes in Twente. De vernieuwde kaarten zijn te koop bij alle VVV’s of neem een kijkje op visittwente voor meer informatie.

Meer verhalen uit Twente

 1. Typisch Twents

  Thuis gekkenhuis? Drie Twentse tips voor spitsuren zonder stress

  Geschreven door Rick
 2. Kunst & Cultuur

  HofHoppen: MirreOpReis hopt door het kasteelrijke Hof van Twente

  Geschreven door Mirre
 3. Typisch Twents

  Ontbijt als een keizer. Dat gejaag in de ochtend is nergens voor nodig.

  Geschreven door Rick
 4. Natuur

  De mooiste wandeling van Nederland ligt in Twente: de Twentse Wallen.

  Geschreven door Bregje

Tip je vrienden

twitter facebook