Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Doe-tips

Speeltijd! De leukste uitjes, attracties en speeltuinen van Twente op een rijtje

Leestijd 3 minuten 2384 x bekeken

Kinderuitjes in overvloed! Klim en klauter in het speelbos. Ga op ontdekkingstocht in het museum. Leef je uit in het pretpark. De leukste uitjes vind je hier op een rij!

AVONTURENPARK HELLENDOORN

Met het hele gezin naar Avonturenpark Hellendoorn: het ideale gezinsuitje! Verscholen in de bossen van de Sallandse Heuvelrug wachten ruim 30 topattracties en shows. Twee spetterende wildwaterbanen, drie spectaculaire achtbanen, een zweefmolen, een lasergame, Dreumesland voor kleine avonturiers, een outdoor Slidepark met elf waterglijbanen, een waterspeelpark met zonnige ligweide en nog veel meer! Avonturenpark Hellendoorn is een echt familiepretpark met een gemoedelijke sfeer, gratis toegang tot deleukste shows, korte afstanden tussen de attracties en geen lange wachtrijen.

AVATARZ NATURE PARK

Veilig klimmen in het ecologische klimbos Avatarz door de hoge bomen met meer dan 100 verschillende sportieve ‘challenges’, balanceren over kabels, balken, touwbruggen en netten, en uiteindelijk terug over de langste zipline van Nederland zweven! Het park biedt je daarnaast nog veel meer leuke arrangementen rond sport- en spel- en outdoor games.

NATURA DOCET WONDERRYCK

Als bezoeker maak je kennis met de wonderen van de natuur en ervaar je de unieke en bijzondere kanten van het Twentse landschap en de dierenwereld. Elke zaal heeft z’n eigen verhaal bij Wonderryck. Zo zie je bijvoorbeeld Twente door de ogen van een torenvalk en loop je door de Wonderkamers die vol staan met dieren, van ijsvogel tot paradijsvogel en van vogelbekdier tot zeekrokodil.

KINDERBOERDERIJ DONDERTMAN

Een kinderboerderij waar kinderen zich een hele dag kunnen vermaken. Van kippen, varkens en geiten tot konijnen en cavia’s. In het knuffelhuis van Dondertman kun je jonge konijnen en cavia’s oppakken en aaien. Ook zijn er een speelweide, skelterbaan, springkussen en kun je bij mindere weersomstandigheden binnen spelen in de speelkelder.

NATUURMUSEUM HOLTERBERG

Het natuurmuseum op de Sallandse Heuvelrug dat een van de grootste collecties Europese diersoorten heeft en meer dan 1000 dieren laat zien. Van de grootste zangvogel van Nederland tot de enige aap die voorkomt in Europa. Met 11 prachtige levensgrote diorama’s waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staan, beleef je de natuur van dichtbij!

MUSEUM BUURTSPOORWEG

Alles ademt hier het verleden van de spoorwegen. De geur, de kleur, de uitstraling, de kleding van het personeel, het souvenirwinkeltje, de stationsrestauratie. Stap in deze levendige geschiedenis en geniet van een retourtje door het prachtige Twentse landschap. Je rijdt mee met een nostalgische en originele stoomlocomotief en wagons. Het tempo van de trein geeft je alle gelegenheid van de omgeving, het treinstel en jouw gezelschap te genieten. Zowel in Boekelo als in Haaksbergen heb je tijd genoeg alles te bekijken en te ervaren. Een eersteklas dagje uit bij Museum Buurtspoorweg!

Binnenspeeltuinen

Kinderspeelparadijs Dolle Pret
Kids City
Ballorig Enschede
Bengeltjes Speeldorp
Ballorig Nijverdal
Speeltuin Morskieft

Speelbossen

Buitenhoff & Klimbos Rutbeek
Ledeboerpark
Speelbos ’t Klauterwoud
Beleefbos Weusthag
Bos van Daantje Das
Speelbos Sallandse Heuvelrug
Outdoor Challenge Park
Speelbos Het Hulsbeek

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Koffietijd! 4 heerlijke tips voor een goede kop koffie. Thee kan ook.

  Geschreven door Nicoline
 2. Typisch Twents

  Proef de smaak van Twente in streekproductenwinkel in Markthal Rotterdam

  Geschreven door Merle
 3. Slaaptijd!

  Boek een bijzondere B&B. Dichterbij een Tukker kom je niet

 4. Twents en te gek

  Typisch Twentse "hebbedingetjes". Leuk om cadeau te geven of te krijgen.

Tip je vrienden

facebook twitter