Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Speeltijd! De leukste uitjes, attracties en speeltuinen van Twente op een rijtje

Leestijd 3 minuten

Kinderuitjes in overvloed! Klim en klauter in het speelbos. Ga op ontdekkingstocht in het museum. Leef je uit in het pretpark. De leukste uitjes vind je hier op een rij!

AVONTURENPARK HELLENDOORN

Met het hele gezin naar Avonturenpark Hellendoorn: het ideale gezinsuitje! Verscholen in de bossen van de Sallandse Heuvelrug wachten ruim 30 topattracties en shows. Twee spetterende wildwaterbanen, drie spectaculaire achtbanen, een zweefmolen, een lasergame, Dreumesland voor kleine avonturiers, een outdoor Slidepark met elf waterglijbanen, een waterspeelpark met zonnige ligweide en nog veel meer! Avonturenpark Hellendoorn is een echt familiepretpark met een gemoedelijke sfeer, gratis toegang tot deleukste shows, korte afstanden tussen de attracties en geen lange wachtrijen.

AVATARZ NATURE PARK

Veilig klimmen in het ecologische klimbos Avatarz door de hoge bomen met meer dan 100 verschillende sportieve ‘challenges’, balanceren over kabels, balken, touwbruggen en netten, en uiteindelijk terug over de langste zipline van Nederland zweven! Het park biedt je daarnaast nog veel meer leuke arrangementen rond sport- en spel- en outdoor games.

NATURA DOCET WONDERRYCK

Als bezoeker maak je kennis met de wonderen van de natuur en ervaar je de unieke en bijzondere kanten van het Twentse landschap en de dierenwereld. Elke zaal heeft z’n eigen verhaal bij Wonderryck. Zo zie je bijvoorbeeld Twente door de ogen van een torenvalk en loop je door de Wonderkamers die vol staan met dieren, van ijsvogel tot paradijsvogel en van vogelbekdier tot zeekrokodil.

KINDERBOERDERIJ DONDERTMAN

Een kinderboerderij waar kinderen zich een hele dag kunnen vermaken. Van kippen, varkens en geiten tot konijnen en cavia’s. In het knuffelhuis van Dondertman kun je jonge konijnen en cavia’s oppakken en aaien. Ook zijn er een speelweide, skelterbaan, springkussen en kun je bij mindere weersomstandigheden binnen spelen in de speelkelder.

NATUURMUSEUM HOLTERBERG

Het natuurmuseum op de Sallandse Heuvelrug dat een van de grootste collecties Europese diersoorten heeft en meer dan 1000 dieren laat zien. Van de grootste zangvogel van Nederland tot de enige aap die voorkomt in Europa. Met 11 prachtige levensgrote diorama’s waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staan, beleef je de natuur van dichtbij!

MUSEUM BUURTSPOORWEG

Alles ademt hier het verleden van de spoorwegen. De geur, de kleur, de uitstraling, de kleding van het personeel, het souvenirwinkeltje, de stationsrestauratie. Stap in deze levendige geschiedenis en geniet van een retourtje door het prachtige Twentse landschap. Je rijdt mee met een nostalgische en originele stoomlocomotief en wagons. Het tempo van de trein geeft je alle gelegenheid van de omgeving, het treinstel en jouw gezelschap te genieten. Zowel in Boekelo als in Haaksbergen heb je tijd genoeg alles te bekijken en te ervaren. Een eersteklas dagje uit bij Museum Buurtspoorweg!

Binnenspeeltuinen

Kinderspeelparadijs Dolle Pret
Kids City
Ballorig Enschede
Bengeltjes Speeldorp
Ballorig Nijverdal
Speeltuin Morskieft

Speelbossen

Buitenhoff & Klimbos Rutbeek
Ledeboerpark
Speelbos ’t Klauterwoud
Beleefbos Weusthag
Bos van Daantje Das
Speelbos Sallandse Heuvelrug
Outdoor Challenge Park
Speelbos Het Hulsbeek

Special

Kinderspeurtocht Arboretum Poortbulten

€ 4.00 per persoon

Kinderen kunnen een speurtocht doen in het parkachtig aangelegde arboretum in De Lutte (onder begeleiding van een volwassene).

Meer verhalen uit Twente

 1. Typisch Twents

  Thuis gekkenhuis? Drie Twentse tips voor spitsuren zonder stress

  Geschreven door Rick
 2. Kunst & Cultuur

  HofHoppen: MirreOpReis hopt door het kasteelrijke Hof van Twente

  Geschreven door Mirre
 3. Typisch Twents

  Ontbijt als een keizer. Dat gejaag in de ochtend is nergens voor nodig.

  Geschreven door Rick
 4. Natuur

  De mooiste wandeling van Nederland ligt in Twente: de Twentse Wallen.

  Geschreven door Bregje

Tip je vrienden

twitter facebook