Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Kinderschatkaart Noordoost-Twente: zwemmen, klimmen en schatzoeken

Leestijd 2 minuten

Er is altijd wat te beleven in Noordoost-Twente. Houden je kinderen van avontuur? Ga dan eens met hen kanovaren of klimmen. Leren ze graag over de geschiedenis? Bezoek dan één van de musea, met speciale activiteiten voor kinderen. Gek op zwemmen? Neem dan een duik in één van de zwemwateren of zwembaden. Dat er genoeg te doen is, dat is zeker!

De kinderschatkaart Noordoost-Twente laat je zien welke kinderactiviteiten er allemaal in deze omgeving zijn. De kaart kun je halen bij de verschillende Tourist Info’s in Noordoost-Twente. We lichten een paar leuke activiteiten uit:

Cafe, restaurant, speeltuinen Morskieft, reutum

Ook in je vakantie regent het soms. Een ideaal moment om naar speeltuin Morskieft in Reutum te gaan. Er is zowel een grote binnen- als buitenspeeltuin. Dus ook als het zonnetje schijnt, is het heerlijk buiten spelen. De speeltuinen zijn voorzien van schommels, wipwappen, draaimolens, klimtoestellen, glijbanen, springkussens, trampolines, botsauto’s en nog veel meer. Uren speelplezier dus! Er is ook een groot binnen- en buitenterras. Hongerig na al het spelen? Morskieft beschikt over een uitstekende keuken.

Speelbos, Het Hulsbeek, Oldenzaal

Verspreid door het oude eikenbos vind je ruim twintig avontuurlijke speeltoestellen. Het parcours bestaat uit allerlei spannende klimtoestellen, duoschommels, een veertig meter lange kabelbaan en slingertouwen. Klimmen en klauteren dus! De baan is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Maar onder begeleiding is er voor jongere kinderen ook genoeg te doen. Voor volwassenen trouwens ook, zij kunnen ook gewoon meedoen op de toestellen. Via de looppaden aan beide kanten van het parcours is het ook makkelijk je kinderen in de gaten te houden. Het speelbos is het makkelijkst te bereiken vanaf parkeerplaats 1 of parkeerplaats 4 bij het Hulsbeek.

Speuren naar sporen in Losser

Maak op een leuke en unieke manier kennis met de mooiste plekjes in Losser. Doe de historische ontdekkingsspeurtocht met een GPS. Met behulp van satellieten bepaalt het GPS-apparaat je positie en word je route aangegeven. De tocht van 1,5 kilometer brengt je langs 25 markante gebouwen of monumenten, zoals de Martinustoren en het Aleida Leurinkhuis. Onderweg vul je meerkeuzevragen in en beantwoord je getallenvragen. Vind de schat van Losser! Kraak de geheime code en ga op zoek naar Dinkeldaalders, die zijn verstopt op een geheime plaats in het centrum. De speurtocht is geschikt voor jong (vanaf 8 jaar) en oud en duurt circa 1,5 uur. Reserveren doe je bij de VVV in Losser.

Kaart halen?

De kaart kun je halen bij de verschillende Tourist Info’s in Noordoost-Twente.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Typisch Twents

  Minuutje Manuel: "Twente zit barstensvol met natuur. Past u wel een beetje op?"

  Geschreven door Andre
 2. Winkelen

  Winkeltijd! Vier fijne adresjes in Twente voor een nieuwe outfit of interieur.

  Geschreven door Nicoline
 3. Natuur

  Stoer natuurgebied: Vliegveld Twenthe met bomkraters en splitterboxen.

  Geschreven door Bertine
 4. Typisch Twents

  Tukker Top 5 van Johan Nijenhuis. "Oude markt is één van de mooiste pleinen".

Tip je vrienden

twitter facebook