Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Digitaal Detoxen, zo doe je dat! Lekker de tijd nemen om echt te genieten

Leestijd 3 minuten
Geschreven door

Lars

Even weg zijn van social media. Of het nou om Facebook, Instagram of blogs als deze gaat.

Als je wat wil, moet je erachteraan ook. Rennen dus! Gáán! Toch is er ook steeds meer aandacht voor ‘wegrennen’. We hebben het dan over digitaal detoxen. Even weg zijn van social media. Of het nou om Facebook, Instagram of blogs als deze gaat. Lekker de tijd nemen om eens goed te genieten, moedigen wij natuurlijk onwijs aan. Maar voor je uitplugt… lees deze blog nog even door! Op je gemak. Dat dan weer wel.

Het is maar net welke draai je er zelf aan geeft. De één zet z’n pushnotificaties van z’n telefoon uit. De ander deactiveert zijn complete Facebook-account of wist deze zelfs! Bij ons in Twente hoeft het allemaal niet zo drastisch. De rust is hier gelukkig nooit ver te zoeken. Pak even de auto, fiets of het openbaar vervoer en hoppa. Je zit zo in een wandelgebied of lunchroom. Of je kiest in een handomdraai een mooie fietsroute.

Naar eigen smaak

Digital detox
Digital detox
Het leuke is dat rust voor iedereen iets anders betekent. Misschien ken je wel die types die zich vol overgave in een retraite storten of afreizen naar een of ander idyllisch oord. Mooi, maar dat kan best in de centen lopen zo’n detoxreis. Of je hebt misschien wel vrienden die braaf elke week naar mindfullness-training gaan. Die je dan daarna heel blij vertellen wat ze geleerd hebben. En dat het ook wel eens iets voor jou zou kunnen zijn. Daar is geen woord aan gelogen. Rust doet elk mens goed. Zolang je maar doet wat bij je past.

Van detoxen naar detoks’n

In Twente zijn we niet zo van de extremen. Grappig genoeg zijn er nog veel mensen die denken dat het hier één en al boerenland is. Kenners weten dat je hier het beste van alle werelden hebt, als je écht de tijd wil nemen. Zo kun je heerlijk tot rust komen in één van onze wellness-oorden. En ja: die vind je in Twente inderdaad ook weleens op een boerderij. Maar als je liever de rust in je hoofd vindt door lekker te crossen moet je toch écht eens het coulisselandschap van Noordoost Twente checken! Of ga een hapje eten in het centrum van Enschede of Hengelo . Da’s óók een manier van de rust pakken. Hoe dan ook. Er is hier in Twente voor elk wat wils. Ook als je vol overgave een retraite wilt. En als het even mee zit, neem je zelfs een stukje Twente mee terug. Omdat de Twentse manier van omgaan met tijd je prima bevalt.

Lekkere kop thee, omdat je het verdiend
Lekkere kop thee, omdat je het verdiend

Weet je. Uiteindelijk is het maar net aan jou hoe ver je wil gaan. Want zeg nou zelf. Met een prachtig uitzicht op een weide én wifi kun je ook detoxen. Je hoeft niet eens zoveel af te sluiten. Het gaat er vooral om in welke omgeving je jezelf ‘vrij laat rennen’. Hoe je het ook aanpakt… ga ervoor!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Lars

Lars is voor de liefde naar Twente gekomen. 1 ding weet hij zeker: hier wil hij niet meer weg. Hij geniet volop van alles wat Twents is en daarmee van uitstekende kwaliteit.

Meer verhalen uit Twente

 1. Overnachten

  Logeren tussen de reeën op Landgoed de Holtweijde in Lattrop

  Geschreven door Sybylle
 2. Typisch Twents

  Minuutje Manuel: "Meer geven dan ontvangen is iets wat elke Twent herkent."

  Geschreven door Andre
 3. Kids

  4x Wandelen en borrelen in Twente. Ook kids vermaken zich hier goed!

  Geschreven door Yvette
 4. Typisch Twents

  Oud Tukker Nicole Buch: “Ik ga volop en voluit. En ik geef gas!”

  Geschreven door Twentelife

Tip je vrienden

twitter facebook