Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Zelfgemaakt asperge-ijs. Volgens recept van de Libelle Zomerweken

Leestijd 1 minuten

Maak dit heerlijke asperge-ijs zelf volgens recept van de Libelle Zomerweken!

Wat heb je nodig?

  • 500 gram asperges
  • 1 liter slagroom
  • 1,5 liter melk
  • 600 gram suiker
  • 415 gram eigeel
  • 3 eetlepels honing

Aan de slag!

  • Schil de asperges en snijd ze in kleine stukjes
  • Kook de asperges gaar
  • Voeg 300 gram suiker toe aan de melk en breng het samen rustig aan de kook. Roer de slagroom, het eigeel en de honing er vervolgens doorheen en breng het aan de kook
  • Pureer de asperge
  • Giet er al roerend de slagroommassa erbij
  • Blijf het verwarmen op laag vuur en blijf roeren! Zorg ervoor dat het niet te warm wordt. Als het op een temperatuur komt van 65 graden, zet je het vuur uit en giet je het bij de gepureerde asperge

Goed doorroeren en laten afkoelen. Plaats het voor 24 uur in de koelkast. Serveertip: bestrooi het ijs met vers fruit! Smullen maar!

Volgens recept van Libelle Zomerweek

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Special

Sweet tea arrangementen

Geniet van verschillende sweet tea's

De zoete bezigheid heft verschillende lekkere sweet tea's

De Zoete Bezigheid

Kerkstraat 10
7607 BS Almelo
0546-843400

Meer verhalen uit Twente

  1. Minuutje Manuel

    Andre Manuel: " De Tukker neemt de tijd en levert kwaliteit, zonder opsmuk."

    Geschreven door Andre
  2. Slaaptijd!

    Magisch slapen in het bos van Twente. Hier kom je weer helemaal tot jezelf

    Geschreven door Nicoline
  3. Minuutje Manuel

    Andre Manuel: "Bijdragen aan de gemeenschap, dat wekt pas aanzien."

    Geschreven door Andre
  4. Slaaptijd!

    Logeren tussen de reeën op Landgoed de Holtweijde in Lattrop

    Geschreven door Sybylle

Tip je vrienden

twitter facebook