Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Boodschappen doen bij de boer, heel normaal in Twente. Eet hoe eten bedoeld is.

Leestijd 2 minuten
Geschreven door

Bertine

Hop, hop… En wéér door. Net terug van je werk. Snel in je sportoutfit. Bootcamp en daarna een drankje met een vriendin die ‘hoognodig’ moet bijpraten. Alleen tijdens je wekelijkse yogales heb je de rust om therapeutisch verantwoord te ademen: Vijf tellen in – vijf tellen vast - vijf tellen… pff uit. Fresh food? Da’s leuk op Instagram. Je settelt voor een snelle salade-to-go of streetfood. Maar zo is eten niet bedoeld. Er is een regio in Nederland waar nog volop tijd en aandacht voor eten is.

Anti-allergie

Eten halen bij de boer? Heel normaal! Fiets langs molens en akkers. Naar boerderijen en erfwinkels. Boter. Kaas. Eieren. Vergeet niet terug te zwaaien naar het graan. Spelt. Rogge. Tarwe. Naar de boer op z’n trekker. Achter elke bocht, in elk seizoen groeit wel iets eetbaars. Vlierbloesem. Aardbeien. Pompoenen. Gewoon op het land of langs de weg. Zonder haast. Kippen scharrelen doodgemoedereerd. Koeien grazen ongestoord. Herefords. Limousin. Blonde d’Aquitaine. ‘DAG KOE, ook lekker buiten?’ Als je de tijd neemt om af te stappen, komen ze gegarandeerd op je af. Want nieuwsgierig zijn ze. Proef eens rauwmelkse kaas. ‘Het beste middel tegen allergie’ weet de boerin.

>8 culinaire routes waarbij je het echte landleven proeft.
>Onze top 10 streekproducten. En ja, die kun jij ook in huis halen.
>Hier pluk je je eigen fruit en haal je die lekkere kaas.

Slow food

En omdat ze toch tijd genoeg heeft, laat een Twentse koe zich niet graag opjagen. Die begraast op haar gemakje de eindeloos kruidenrijke en malse weides. Das andere koe dan koe die alleen mais krijgt om zo snel mogelijk te groeien. Slow food. Beter voor haar. Beter voor het milieu. Beter voor ons!
> Vers van het land, recht de keuken in. Deze 9 Twentse restaurants serveren biologisch.

omschrijving
omschrijving

#Fingerlicking

Dus sla die burger in die ‘ongedwongen hangout’ op IJburg gerust een weekend over. In Twente is alles ongedwongen. Hoef je niets. Die vijf tellen in, vast- en uit, gaan bij ons vanzelf. En als je toch zo nodig moet? Natuurlijk hebben we ook Foodhallen en hippe hotspots. Wedden dat je je vingers erbij aflikt. Of moeten we zeggen: #FarmFood #Happyfood #Fingerlickinggood?

Bertine

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal.

Special

Ett'n Haal'n op de Pedaal'n

Vanaf €27,50 p.p.

Hou je van fietsen, de natuur en verschillende gerechten, dan is Ett'n haal'n op de pedaal'n een ideaal arrangement.

Meer verhalen uit Twente

  1. Typisch Twents

    Jett Rebel: Deze streek voelt goed. ‘Goed volk’, zeggen ze in Twente.

    Geschreven door Twentelife
  2. Typisch Twents

    Onze survivalkit voor feestdagen en familieweekenden.

    Geschreven door Sybylle
  3. Typisch Twents

    Het Ledeboerpand: Verweven met de Almelose geschiedenis.

    Geschreven door Twentelife
  4. Typisch Twents

    Thuis gekkenhuis? Drie Twentse tips voor spitsuren zonder stress.

    Geschreven door Rick

Tip je vrienden

twitter facebook