Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Minuutje Manuel: "De Tukker heeft een wat eigenaardig besef van tijd"

Leestijd 2 minuten
Geschreven door

Andre

Het zal u onmiddellijk opvallen als u Twente binnenkomt. Dat bord met ‘Ga Terug!’.

Het zal u onmiddellijk opvallen als u Twente binnenkomt. Dat bord met ‘Ga Terug!’ dat werkelijk overal aan de verkeerde kant van de weg staat. Welnu. Dat bord staat aan de goeie kant van de weg. U moet gewoon thuis blijven. Maak uw pensioen lekker op in de Randstad.

Ga drie maanden de onnozele Nederlander uithangen in het Turkse All-Inn Resort ‘De Snor van Mevrouw Erdogan’. Boek een cruise in Syrië. Ga naar je tweede huisje in Colombia en laat je voor de kijkcijfers ontvoeren. Maar kom niet naar Twente. We hebben u niet nodig. Alles is hier al. We hebben een voetbalclub die zich kan meten met de top van Zuid Europa. En dan heb ik het alleen nog maar over de boekhouding. We hebben een prachtig met de hand gegraven kanaal waar echt niks meer aan verbeterd hoeft te worden. Er is een universiteit waar je kan afstuderen. Dus ik weet niet met welk idee in uw achterhoofd u van plan bent om naar Twente af te reizen. Dat is nergens voor nodig. Twente is af, waar het bij u allemaal nog gebouwd moet worden. We zijn hier niet achterlijk. Ook wij staan hier in de file. Maar dan niet omdat we dat moeten. In Twente willen we in de file staan. Om een statement te maken. Ik sta hier stil dus ik besta. De Tukker heeft een wat eigenaardig besef van tijd. Waar anderen zich dagelijks opwinden over een al dan niet seksistische column geschreven over de rug van Anouk, hebben wij hier Ilse de Lange die gevraagd naar haar mening over de toenemende golf van aanslagen door extremistische moslims antwoord: ‘Ik vond ut eignlijk best wel nun hele leuke winter dit jaar!’ Uw waan der tijd interesseert ons hier niks. We zitten het liefst de hele avond met vrienden in een drankkeet te filosoferen over vrienden die het liefst de hele avond in een drankkeet met elkaar aan filosoferen zijn en dan is er altijd wel iemand die begint over Jan en zijn heldendaden. En Jan begon. Maar goed. Mocht u dan toch naar Twente komen, zorg er dan voor dat uw jaren echt beginnen te tellen. Want je kan hier schitterend sterven. Dat mag hier nog.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Andre

André Manuel is een Nederlands muzikant, cabaretier, acteur en columnist uit Twente. Door zijn publiek te confronteren met ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem de moeite waard is.

Meer verhalen uit Twente

 1. Overnachten

  Logeren tussen de reeën op Landgoed de Holtweijde in Lattrop

  Geschreven door Sybylle
 2. Typisch Twents

  Minuutje Manuel: "Meer geven dan ontvangen is iets wat elke Twent herkent."

  Geschreven door Andre
 3. Kids

  4x Wandelen en borrelen in Twente. Ook kids vermaken zich hier goed!

  Geschreven door Yvette
 4. Typisch Twents

  Oud Tukker Nicole Buch: “Ik ga volop en voluit. En ik geef gas!”

  Geschreven door Twentelife

Tip je vrienden

twitter facebook