Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Op vakantie bij de boer in Twente. Ervaar met de kids het boerenleven.

Leestijd 2 minuten
Geschreven door

Nicoline

In Twente vind je nog veel oude boerderijen die vaak op de mooiste plekken in de regio liggen. Vaak zijn deze boerderijen vrij gelegen, midden in de prachtige Twentse natuur.

Een aantal erfeigenaren maakt daar slim gebruik van en biedt je de mogelijkheid om op hun erf het ware Twentse boerenleven te ervaren. We hebben de leukste Twentse boerenovernachtingen voor je op een rijtje gezet.

Authentiek kamperen bij de boer

De boerencampings bevinden zich aan de rand van de Twentse natuur. Een perfecte plek om fiets- en wandeltochten te starten. Vaak zijn deze boerderijcampings kleinschalig opgezet waardoor er een gemoedelijke sfeer heerst. Omdat de camping zich meestal in de buurt van het agrarische bedrijf van de Twentse boer bevindt, kunnen de kinderen lekker buiten spelen en af en toe een kijkje nemen bij de dieren. Dieren verzorgen

Hieronder hebben we een lijst opgenomen van onze favoriete Twentse boerencampings:

Erve Kleilutte>
Erfgoed Bossem>
Grimberghoeve> Natuurkampeerplaats De Kunne>
Vakantiepark Mölke>
De Bovenberg>

Slapen in een boerenlodge

In Twente komen steeds meer stallen, schuren of delen van boerderijen leeg te staan, vaak op de mooiste plekjes. Samen met een aantal boeren heeft horecaondernemer Harald Droste het boerderijlodge concept in Twente opgezet. In de luxe, architectonische vakantieverblijven kunnen twee tot vier personen overnachten. Naast dat je in deze lodges heerlijk kunt ontspannen, krijg je een inkijkje in het leven op het platteland. Erve Bruggert

Wil je ook slapen in een Twentse boerenlodge? Klik dan hieronder op een van de door ons geselecteerde boerenlodges:

Drostes boerderijlodges en wellness, bestaande uit de volgende overnachtingsmogelijkheden:

De Bolte>

Dubbelinks Havezathe/Delden>

Erve 't Vrielink/Hezingen>

Heerman/Beuningen Ov.>

Hof Veltkuper>

Of kies voor een verblijf op Erve Bruggert >

Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.
In haar dagelijkse leven als internationaal marketing manager reist ze de hele wereld over, thuis in Twente komt ze tot rust. Nicoline maakt er een sport van om de leukste plekjes in de omgeving te ontdekken. Op zondag sleept ze haar man, puberdochter (14) en bruine labrador mee naar bijzondere voorstellingen, prachtige natuurplekjes, leuke festivals en idyllische markten. Ze heeft een voorliefde voor gepassioneerde ondernemers en schrijft dan ook graag over goede restaurants en vernieuwende boetiekjes.

Meer verhalen uit

 1. Wellness

  Luxe spa in oude boerderij: Boerderij Spa Nutter. Wellness tussen de koeien

  Geschreven door Sybylle
 2. Overnachten

  Parkhotel De Wiemsel. Bij deze tweede liefde wil je blijven wonen

  Geschreven door Sybylle
 3. Natuur

  Fietsen in Twente: een rondje dwars door het groen langs Landgoed Twickel

 4. Food

  Binnenkijken bij de Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal in Hengelo

  Geschreven door Feya

Tip je vrienden

twitter facebook