Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Slaaptijd!

Unieke overnachting onder de Twentse sterrenhemel: een sterrenkubus

Leestijd 2 minuten 977 x bekeken
Geschreven door

Nicoline

Ontdek één van de donkerste plekjes, midden in het Twentse boerenland.

Sterren zie je het beste als het pikkedonker is. Door alle straat- en reclameverlichting, is er in Nederland bijna geen plek meer donker genoeg. Aan de oostelijke grens van Nederland, vind je één van de donkerste plekjes, midden in het Twentse boerenland.

De sterrenkubus

Op deze plek hebben twee creatieve ondernemers, Dennis Rerink en Annette van Gaalen een unieke invulling voor hun Twentse boerenerfgoed bedacht. Er zijn verschillende bijzondere overnachtingsmogelijkheden, waaronder de 8 sterrenkubussen. Daarnaast kan je genieten in het overheerlijke biologische restaurant van vlees en groentes uit eigen boerderij.

Onder de sterrenhemel
Onder de sterrenhemel

De Sterrenkubussen zijn uniek in Nederland. Vanuit je bed kan je de magie van de sterrenhemel aanschouwen. De praktische vierkante hutjes zijn duurzaam, milieuvriendelijk en van alle gemakken voorzien. Op het dak van de hut zit een ronde glazen koepel. Onder de koepel staat een heerlijk comfortabel bed, waar vanuit je de sterrenhemel liggend, kunt bewonderen. Daarnaast beschik je over een telescoop en veel informatie over de sterrenhemel. Gegarandeerd dat je weinig tijd hebt om te slapen! Gelukkig bevinden de sterkubussen zich op een rustige plek in het weiland achter de boerderij en kan je de volgende dag lekker in alle rust uitslapen.

Tafelen op zijn Twents

Of je nu wel of niet bij erfgoed Bossem logeert, je bent van harte welkom om aan te schuiven en je culinair te laten verrassen. Op donderdag en vrijdag kun je aanschuiven aan de tafel van chefkok Martin, die voornamelijk met producten van eigen boerderij of uit de omgeving kookt. Martin kookt dan een verrassingsmenu voor je met, naar wens, 1, 2 of 3 gangen. Meer info en boeken.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.

Special

Dagje Ootmarsum

€ 14,50 p.p.

Kom een dagje cultuur snuiven en laat u inspireren in het pittoreske stadje Ootmarsum. Lekker shoppen in het gezellige centrum en u laten verwennen met een kop koffie en lunch bij de deelnemende horecazaken.

VVV Ootmarsum, Ootmarsum

14,50

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente

  Geschreven door Yvette
 2. Minuutje Manuel

  Andre Manuel: "De zomers in Twente zijn wat warmer dan de winters in Twente."

 3. Slaaptijd!

  De 5 mooiste groepsaccommodaties in Twente voor 10 tot 19 personen

  Geschreven door Maryke
 4. Doe-tips

  Amsterdamse gezelligheid in Twente: aanschuiven bij Tante Leentje

Tip je vrienden

facebook twitter