Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

 1. 0/6
  '

  6 highlights van Tuindorp ’t Lansink. De mooiste tuindorpwijk van Nederland

  Geschreven door

  Nicoline

  In Hengelo vind je een van de mooiste tuindorpwijken van Nederland. De Hengelose wijk is uniek met haar mooi hofjes met arbeiderswoningen, het vele groen in de wijk, de brede stoeppen en de grote zwemvijver die nog steeds in gebruik is. Een wandeling door Tuindorp in Hengelo geeft je het gevoel weer terug in de tijd te gaan.

 2. 6/6

  6.

  Historisch Museum Hengelo

  Het Historisch Museum Hengelo is gevestigd in een 100 jaar oude patriciërswoning aan het einde van de Beekstraat. Op verschillende manieren wordt hier de historie en cultuur van Hengelo in beeld gebracht. Vanuit dit museum boek je verschillende rondleidingen en stadswandelingen. Daarnaast vind je in het Historisch Museum Hengelo, wisselende tentoonstellingen.

 3. 5/6

  5.

  Creatieve invulling Hazemeyer Hengelo

  Op dit moment houdt stichting BOEI zich bezig met de herbestemming van industrieel erfgoed, Hazemeyer. De grote fabriekshallen en bijgebouwen zijn gerenoveerd er vinden vele evenementen en bijeenkomsten plaats. Daarnaast hebben uiteenlopende creatieve ondernemers hier een vast onderdak in de oude fabriek. In een van de bijgebouwen kun je wat drinken bij de Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal.

 4. 4/6

  4.

  Wilheminaschool is nu Oyfo Techniekmuseum

  De school uit 1862 werd in 1917 samen met de eerste HBS gehuisvest in de Wilhelminaschool aan de Industriestraat in Hengelo. Tegenwoordig is hier het Oyfo Techniekmuseum gevestigd. Het museum geeft, op een interactieve wijze, een goede indruk van de ontwikkeling van de Twentse industrie. Een echte aanrader voor jong en oud.

 5. 3/6

  3.

  Het centrum van Tuindorp

  Het C.T. Storkplein is het centrum van Tuindorp ’t Lansink. De panden zijn tussen 1911 en 1929 gebouwd. Aan de ene zijde zie je een overdekte winkelgalerij met arcaden, aan de andere kant, een complex met twee winkelhuizen met een poort ertussen. Omdat het Hengelose Tuindorp een zelfvoorzienende wijk moest worden, die de inwoners van alle gemakken zou voorzien, werd dit het centrum van de wijk.

 6. 2/6

  2.

  Rondom het Tuindorpbad

  Het Hengelose Tuindorpbad ademt de authentieke sfeer van de twintiger jaren uit. Er kan nog steeds worden gezwommen, dankzij de actiebereidheid van vele buurtbewoners. Op verzoek van de bewoners werd er in de vijver een bad- en zweminrichting gerealiseerd. In het voorjaar van 1923 werd het bad voor het eerst in gebruik genomen.

 7. 1/6

  1.

  Tuindorphotel ’t Lansink

  In eerste instantie was dit hotel een theehuis. In 1921 werd het omgedoopt tot Hotel ’t Lansink. Het hotel moest aan gasten van de fabrikanten, een goed onderkomen bieden. Het gebouw is opgetrokken uit rode bakstenen, onder een dakpannen schilddak. Aan de voorkant van het hotel staat een bronzen plaquette met de beeltenis van Coen T. Stork.

Special

Stadswandeling Hengelo

Gratis

In circa 1 uur kun je een stadswandeling maken om een indruk te krijgen van het centrum van Hengelo.

 1. Doe-tips

  Koffietijd! 4 heerlijke tips voor een goede kop koffie. Thee kan ook.

  Geschreven door Nicoline
 2. Typisch Twents

  Proef de smaak van Twente in streekproductenwinkel in Markthal Rotterdam

  Geschreven door Merle
 3. Slaaptijd!

  Boek een bijzondere B&B. Dichterbij een Tukker kom je niet

 4. Twents en te gek

  Typisch Twentse "hebbedingetjes". Leuk om cadeau te geven of te krijgen.

Tip je vrienden

facebook twitter