Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

 1. 0/5
  '

  Varen door de Twentse natuur: laat de drukte en de mensenmassa’s achter je.

  Geschreven door

  Nicoline

  Met je snelle speedboot indruk maken op dames op het strand? In colonne achter de toeristen aanvaren over de wateren bij Giethoorn? Of decadent in je sloep door de grachten? Varen in Twente doen we heel anders, namelijk gewoon ‘heanig an’. Oftwel op ons gemak. Laat de drukte en de mensenmassa’s achter je! Varen in Twente, doen we in alle rust met een picknickmand vol met lekkers en een goede fles rosé in een fluisterboot over de Regge. Of sportief kanoënd langs beschermde natuurgebieden over de Dinkel. Lees snel de leukste ‘varen in Twente’ tips!

 2. 5/5

  5.

  Varen met de Buurserpot over de Buurserbeek

  Tussen het Duitse Ahaus en Deventer werden tussen de 15e en 19e eeuw allerlei handelswaar verscheept, zoals brandewijn, textiel en klei. Met een replica platbodem De Buurserpot maak je een tocht over, de deze in ere herstelde, vaarroute. Je stapt op bij de Oostendorper Watermolen, een van de oudste nog werkende ‘dubbele’ watermolens.

 3. 4/5

  4.

  BBQ tijdens een boottocht bij Landgoed Schuilenburg

  Heb je wat te vieren of gewoon zin in gezelligheid? Bij Landgoed Schuilenburg hebben ze een gaaf zomergevoel concept ontwikkeld; op de grote fluisterboot die over de Regge vaart, staat namelijk een barbecue. Dus terwijl je je vlees omdraait op de gril, nipt aan je rosétje, vaar je langs de weilanden met koeien, boerderijen en molens. Dit kan ook met lunch of hightea!

 4. 3/5

  3.

  Kanovaren over de Dinkel

  Al kanovarend bekeken worden door koeien die komen pootjebaden? Het kan je zomaar overkomen, als je een kanotocht over de Dinkel maakt. De Dinkel is een kronkelend riviertje vanuit Duitsland door Twente. Een deel daarvan stroomt door het Lutterzand, een beschermd natuurgebied. De stroom heeft ontelbaar veel bochten en na elke bocht wordt je weer verrast.

 5. 2/5

  2.

  Varen met een authentieke Enterse Zomp

  Vroeger voeren de zompschepen in Enter af- en aan met al wat nodig was voor het goede leven, zoals klompen, jenever en grondstoffen voor de textielindustrie. Om de geschiedenis in leven te houden kun je tegenwoordig een pleziertocht op een authentiek gebouwde Enterse zomp maken. Met twee schippers in een blauw boerenpak compleet met pet en klompen, vaar je over de Regge.

 6. 1/5

  1.

  Fluiterboot op de Regge

  Bij vakantiepark ’t Mölke huur je een fluisterboot, met vrienden of je gezien, en vaar je in alle stilte door de natuur langs de Regge. Hier hoef je niet achter hordes Japanse en Chinese toeristen te varen maar waan je je even alleen op de wereld als je langs authentieke boerderijen, de Pelmolen ter Horst en zelfs wijngaarden vaart.

 1. Overnachten

  Logeren tussen de reeën op Landgoed de Holtweijde in Lattrop

  Geschreven door Sybylle
 2. Typisch Twents

  Minuutje Manuel: "Meer geven dan ontvangen is iets wat elke Twent herkent."

  Geschreven door Andre
 3. Kids

  4x Wandelen en borrelen in Twente. Ook kids vermaken zich hier goed!

  Geschreven door Yvette
 4. Typisch Twents

  Oud Tukker Nicole Buch: “Ik ga volop en voluit. En ik geef gas!”

  Geschreven door Twentelife

Tip je vrienden

twitter facebook