Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

De mooiste wandeling van Nederland ligt in Twente: de Twentse Wallen.

Leestijd 2 minuten
Geschreven door

Bregje

Zoals iedereen weet is Amsterdam ruim bedeeld met wallen. Maar ook in het oosten van ons land barst het van de wallen. Stuwwallen wel te verstaan. Bregje van Wandelvrouw.nl liep samen met Truus wijnen deze mooiste wandeling van Nederland.

omschrijving
omschrijving

De mooiste wandeling van Nederland 2018 is de wandeling Twentse Wallen – Markelo, gemaakt door Truus Wijnen. Vandaag ga ik hem lopen. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen, deze wandelroute heeft toch niet voor niets de verkiezing van de Wandelzoekpagina gewonnen. Wat helemaal leuk is, is dat Benny Schreurs en zijn vrouw Rika een stukje met ons mee gaan lopen. Lees mijn ervaringen in dit wandelverslag. Mijn conclusie: Dit was een heerlijke afwisselende wandeling met een flinke dosis cultuur en natuur.

Met recht wandeling van het jaar 2018!

Wandelgids van Truus Wijnen

De stuwwallen zijn onstaan in de voorlaatste ijstijd ontstaan het voortstuwende ijs. Duidelijk herkenbare plooien en glooiingen in het landschap zijn het nog steeds zichtbare gevolg. Op de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug zijn deze stuwwallen het duidelijkst te zien. Maar ook verder in Twente wemelt het van de wallen. Namen als Apenberg, Kuiperberg, Tankenberg of Austieberg beloven vergezichten zoals je die alleen in het buitenland verwacht.

Truus Wijnen, Tukker in hart en nieren, heeft al deze Twentse Wallen beklommen en de mooiste van deze wandeltochten heeft ze in een wandelgids verzameld. Geniet van fraaie vergezichten, kronkelende bergpaden en diepe dalen. En dat allemaal dichtbij huis in Twente. Bestel hier de gids!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Bregje

Op wandelvrouw.nl deel ik mijn belevenissen van mooie plekjes om te wandelen. Mijn missie is om mensen de leukste wandel- en overnachtingsplekjes van Nederland, Europa en daarbuiten te laten zien en ze de weg te wijzen.

Meer verhalen uit Twente

 1. Overnachten

  Logeren tussen de reeën op Landgoed de Holtweijde in Lattrop

  Geschreven door Sybylle
 2. Typisch Twents

  Minuutje Manuel: "Meer geven dan ontvangen is iets wat elke Twent herkent."

  Geschreven door Andre
 3. Kids

  4x Wandelen en borrelen in Twente. Ook kids vermaken zich hier goed!

  Geschreven door Yvette
 4. Typisch Twents

  Oud Tukker Nicole Buch: “Ik ga volop en voluit. En ik geef gas!”

  Geschreven door Twentelife

Tip je vrienden

twitter facebook