Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

 1. 0/10
  '

  10 manieren om de natuur in Twente. Wat dacht je van een Solexrit of een Kever-rally?

  Geschreven door

  Nicoline

  De prachtige bossen, paarse heidevelden, uitgestrekte landgoederen, eeuwenoude boerderijen; de natuur in Twente is enorm veelzijdig en er valt veel te ontdekken. Dit kan je doen op de traditionele manieren, per fiets of te voet maar tegenwoordig zijn er nog 1001 andere manieren om Twente te doorkruisen. Wat dacht je van een Solexrit of een Kever-rally door de Twentse natuur?

 2. 10/10

  10.

  Fietsen door de Twentse natuur

  Maak een mooie fietstocht> langs landhuizen en kastelen aan de Regge. Voor de sportieve fietsers zijn er prachtige MTB-routes aangelegd of je stapt samen op de tandem langs de Twentse wateren.

 3. 9/10

  9.

  Twentse Wandeltips

  Het Twentse routenetwerk bestaat uit meer dan 3.000 km aan wandelpaden met routes van 5 km of juist 50 km. Wandel je liever met een gezelschap? Sluit je dan eens aan bij een van de vele georganiseerde wandelingen en leer nog meer over de Twentse natuurgebieden.

 4. 8/10

  8.

  Met het Twentse ros de natuur in

  Twente beschikt over een uitermate goed knooppuntensysteem waarmee meer dan 500 km gemarkeerde paardrijroutes aan elkaar gekoppeld zijn. Paardrijden in Twente langs de mooiste routes >

 5. 7/10

  7.

  Toeren over Twentse landweggetjes

  Doe mee aan een heuse rally in een Volkswagen Kever cabrio. Bij Keverevents kan je meedoen aan een middagrally en aansluitend gezellig met z’n allen barbecueën. Of een hele dag tegen elkaar racen en tussen de middag gezellig picknicken.

 6. 6/10

  6.

  Twente ontdekken op de Solex

  Een Solexrit is een leuke nostalgische wijze om de Twentse natuur te doorkruisen. Tuf bijvoorbeeld met je Solex langs de Dinkel

 7. 5/10

  5.

  Achterin de TukTuk dwars door Twente

  Laat je rijden in een tuktuk door het Twentse landschap>. Er zijn vanuit Weerselo en Ootmarsum diverse arrangementen te bedenken, of je nu zelf achter het stuur kruipt of je laat rijden.

 8. 4/10

  4.

  Wandelen met ezels

  Een wandeltocht met een ezel door de Twentse natuur, is leuk voor de hele familie. Onderneem een trip van 7,5 km door hei, naald- en lofbos en Herikerberg met uitzicht op het Herike (Markelo). Eventueel kan je een picknick bijboeken en afsluiten met een heerlijk stukje taart en thee in eigen tuin.

 9. 3/10

  3.

  Kanoën over de Twentse wateren

  Met de kano kom je langs weilanden, bossen, maislanden en oude boerderijen. Regelmatig sta je oog in oog met een nieuwsgierige koe. Kano’s kan je op diverse plaatsen in Twente huren.

 10. 2/10

  2.

  Scooteren door de Twentse natuur

  Scootertochten zijn goed te combineren met andere activiteiten zoals een barbecue, schilderen in de natuur of een bezoek aan een heus kasteel. Ben je meer van het snellere werk dan kan ook meedoen aan een scooterrally, bijvoorbeeld als bedrijfsuitje.

 11. 1/10

  1.

  Steppen door Twente

  Al steppend de Twentse natuur ontdekken, is een leuke en originele manier om met de hele familie erop uit te trekken. Je picknickmand kan gewoon mee in het mandje voorop jouw step.

Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.
In haar dagelijkse leven als internationaal marketing manager reist ze de hele wereld over, thuis in Twente komt ze tot rust. Nicoline maakt er een sport van om de leukste plekjes in de omgeving te ontdekken. Op zondag sleept ze haar man, puberdochter (14) en bruine labrador mee naar bijzondere voorstellingen, prachtige natuurplekjes, leuke festivals en idyllische markten. Ze heeft een voorliefde voor gepassioneerde ondernemers en schrijft dan ook graag over goede restaurants en vernieuwende boetiekjes.

 1. Wellness

  Luxe spa in oude boerderij: Boerderij Spa Nutter. Wellness tussen de koeien

  Geschreven door Sybylle
 2. Overnachten

  Parkhotel De Wiemsel. Bij deze tweede liefde wil je blijven wonen

  Geschreven door Sybylle
 3. Natuur

  Fietsen in Twente: een rondje dwars door het groen langs Landgoed Twickel

 4. Food

  Binnenkijken bij de Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal in Hengelo

  Geschreven door Feya

Tip je vrienden

twitter facebook