Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

 1. 0/7
  '

  7 landgoederen in Twente die het textielverleden vertellen

  Geschreven door

  Nicoline

  Hoe gaaf en mooi! Een kasteel vol verhalen op een prachtig landgoed. Volg een rondleiding en ontdek de geheimen van de verschillende landgoederen. Geniet in alle rust van het afwisselende landschap met een heerlijke picknick bij een van de landgoederen.

 2. 7/7

  7.

  Huize Almelo

  Huize Almelo ligt in de bebouwde kom van Almelo en is een markant herkenningspunt. Mede door de open ingang, is het goed beleefbaar. Het kasteel, de bouwhuizen en de orangerie zijn bewoond. Het omliggende park is daarom -op speciale gelegenheden na- niet opengesteld voor het publiek.

 3. 6/7

  6.

  Landgoed Warmelo

  Middeleeuws Kasteel in Diepenheim met opengestelde tuinen. In het verleden heeft Prinses Armgard, de moeder van Prins Bernhard, hier gewoond.

 4. 5/7

  5.

  Landgoed Zonnebeek

  Zonnebeek is de naam van een buitenplaats en bijbehorende landgoed. Het ligt ten noorden van het Buurserzand met zicht op de heide van het Usselerveld.

 5. 4/7

  4.

  Landgoed Weldam

  Weldam, gelegen in de schitterende bosrijke omgeving van zuid-west Twente in de gemeente Hof van Twente, is één van de grotere landgoederen van Oost- Nederland.

 6. 3/7

  3.

  Landgoed Singraven

  Landgoed Singraven wordt voor het eerst genoemd in 1381 als agrarische boerenhofstede ‘Hof ten Singraven’, die in eigendom was van de bisschop van Utrecht. In de volgende eeuwen behoorde Singraven toe aan de graven van Bentheim en aan de adellijke familie Sloet, die het inmiddels vervallen huis in 1651 volledig liet slopen en herbouwen.

 7. 2/7

  2.

  Landgoed Schuilenberg

  Landgoed Schuilenburg, gelegen in het mooie Reggedal, vormde jaren lang het decor van veldslagen en overwinning. Ervaar het verleden op het heringericht kasteelterrein Schuilenburg met authentiek Bouwhuis en Sagenschuur.

 8. 1/7

  1.

  Kasteel Twickel

  Kasteel Twickel, net buiten Delden, ligt temidden van een prachtig landgoed van 4000 hectare. Het landgoed, met de prachtige kasteeltuinen, is absoluut een bezoek waard!

 1. Typisch Twents

  Onze survivalkit voor feestdagen en familieweekenden

  Geschreven door Sybylle
 2. Typisch Twents

  Thuis gekkenhuis? Drie Twentse tips voor spitsuren zonder stress

  Geschreven door Rick
 3. Kunst & Cultuur

  HofHoppen: MirreOpReis hopt door het kasteelrijke Hof van Twente

  Geschreven door Mirre
 4. Typisch Twents

  Ontbijt als een keizer. Dat gejaag in de ochtend is nergens voor nodig.

  Geschreven door Rick

Tip je vrienden

twitter facebook