Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

  1. 0/9
    '

    De 9 lekkerste biologische restaurants uit Twente. Met de beste regionale producten

    Geschreven door

    Nicoline

    Vroeger associeerden we ecologisch eten met geitenwollen sokken. Tegenwoordig scoor je als restaurant met zorgvuldig uitgekozen streekproducten! In Twente vind je een groot aanbod van de lekkerste regionale streekproducten. Van Twents oerrundvlees tot biologisch geproduceerde mozzarella uit Denekamp. Van heerlijke wijnen gemaakt van de sappige Twentse druiven, tot wit gouden asperges uit Bentelo. Loopt jou ook al het water in de mond bij alleen de gedachten?

  2. 9/9

    9.

    Natuurlijk ingericht Landhuis het Rheins

    Het restaurant van Landhuis het Rheins in Enter is met natuurlijke materialen ingericht. In deze warme en gezellige sfeer eet je de lekkerste gerechten van producten uit de Twentse streek. Denk hierbij aan op eigen landgoed, geproduceerde Reggelands Lamsvlees, paling uit Ambt Delden, kaas uit Delden en wijn en asperges uit Bentelo.

  3. 8/9

    8.

    Dineren in een de stoomtrein

    Het pareltje van Hengelo, hotelrestaurant ’t Lansink, is een begrip in de regio. Dit jaar is er een samenwerking ontstaan tussen Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen en ’t Lansink op het tuindorp in Hengelo. In een rijdende stoomtrein kun je gedurende een tocht van 2,5 uur genieten van de heerlijke gerechten van chef-kok Lars van Galen.

  4. 7/9

    7.

    Eerlijk en no-nonsens bij ONS

    In de gezellige bistro serveert ONS biologische gerechten van Twentse streekproducten zonder onnodige toevoegingen. Ook voor vegetariërs en veganisten is er volop keuze. Daarnaast kun je bij ONS dagelijks een wisselende, biologische daghap bestellen.Dennis is naast restauranthouder, fervent bierliefhebber. Samen met zijn compagnon brouwde hij een winnend biertje voor de Brand Bierbrouwwedstrijd.

  5. 6/9

    6.

    Met een ster eten bij de Swarte Ruijter

    Verse biologische groenten van het eigen boertje, paddenstoelen uit het nabijgelegen bos en ree van de Heuvelrug. In de Swarte Ruijter kookt chef-kok Erik de Mönnink al voordat het een trend werd, met Twentse streekproducten.

  6. 5/9

    5.

    Pop-up restaurants met streekproducten

    Het idee was om Smuls te verhuren aan hobbykoks, die voor een avond het restaurant af konden huren om voor hun vrienden te koken. Maar als snel bleken een aantal kookfanaten zo enthousiast dat ze het permanent voor een aantal dagen per week huurden. Lovely Locals kookt voor je op donderdag, vrijdag en zaterdag.

  7. 4/9

    4.

    Biodiversiteit bij Dorset

    In een van de meest chique restaurants van de regio zwaait Chef-kok Willem Dankers de scepter. Met veel zorg zoekt Willem per seizoen de lekkerste streekproducten uit. Combineer dit met de zorgvuldig, geselecteerde wijnen en de prachtige inrichting en een topavond is compleet.

  8. 3/9

    3.

    Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek

    Restaurant Bloemenbeek in de Lutte serveert al meer dan 50 jaar de fijnste Frans-mediterraanse gerechten. In het chique restaurant, met Michelin ster en gelegen tussen de bossen en weilanden van de Lutte, geniet je van wild gevangen door eigen jagers en kruiden uit eigen tuin.

  9. 2/9

    2.

    Hip eten ‘op de boer’ bij Droste’s herberg

    Voortreffelijke gerechten die als ware culinaire kunstwerkjes worden opgediend, eet je in een hip ingericht, biologisch restaurant met open keuken. Dit alles in de landelijke omgeving van Tubbergen. Omdat er voornamelijk Twentse, seizoensgebonden streekproducten worden geserveerd, wijzigt de kaart om de twee maanden.

  10. 1/9

    1.

    Twentse table d’hôte bij Erfgoed Bossem

    Stel je voor, je zit aan een lange tafel met leuke mensen te genieten van de lekkerste streekproducten, groentes en vlees van eigen boerderij. Dat kan, elke zaterdag bij de Twentse table d’hôte van erfgoed Bossem in Lattrop-Breklenkamp. In een avondvullend programma nemen veehouder Dennis en chefkok Martin je mee op een culinaire rondreis door Twente.

Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.

Special

Luxe culinaire wandeling

€32,50 p.p.

Wil je lekker eten, een gezellige dag en Oldenzaal op een verrassende manier verkennen? Dan is een Luxe Culinaire Wandeling de oplossing voor jou!

  1. Typisch Twents

    Jett Rebel: Deze streek voelt goed. ‘Goed volk’, zeggen ze in Twente.

    Geschreven door Twentelife
  2. Typisch Twents

    Onze survivalkit voor feestdagen en familieweekenden.

    Geschreven door Sybylle
  3. Typisch Twents

    Het Ledeboerpand: Verweven met de Almelose geschiedenis.

    Geschreven door Twentelife
  4. Typisch Twents

    Thuis gekkenhuis? Drie Twentse tips voor spitsuren zonder stress.

    Geschreven door Rick

Tip je vrienden

twitter facebook