Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

 1. 0/10
  '

  De 10 coolste zwembaden van Twente. Van binnenbad tot recreatieplas

  Geschreven door

  Nicoline

  Heb je moeite om je kinderen achter de spelcomputer vandaan te trekken? En krijg je geen reactie als je ze wat vraagt? Roep dan eens dat je wilt gaan zwemmen. Gegarandeerd dat de spelcomputer in de hoek belandt. Elk kind groot of klein houdt van water en zwemmen. In de zomer met lekker weer zwem je natuurlijk buiten maar als het daar te koud voor is, zoek je een binnenzwembad op. Wij hebben een lijst gemaakt van de leukste binnen- en buitenzwemplekken in Twente.

 2. 10/10

  10.

  Zwembad de Vijf Heuvels

  Zwembad de Vijf Heuvels in Markelo bestaat uit een binnenbad en twee geweldige buitenbaden. Binnen zwem je in het wedstrijdbad, het doelgroepenbad en voor de kleinsten het peuterbad. Buiten is een prachtige ligweide en twee grote buitenzwembaden. Een keer in de maand kunnen de oudste kinderen van de basisschool zich uitleven in de zwemdisco.

 3. 9/10

  9.

  Rutbeek

  Deze grootste zwemvijver van Twente wordt omgeven door hoge bomen met zandstranden en uitgestrekte grasvelden. Het Rutbeek is voor iedereen geschikt: ga je met kleine kinderen dan kies je een kleiner strandje waar het strand langzaam afloopt, wil je naakt zwemmen zoek dan een plekje op het nudistenstrand en wil je rustig liggen, kies dan een plekje tussen het riet.

 4. 8/10

  8.

  Het Hulsbeek

  Het Hulsbeek in Oldenzaal is een prachtige zwemvijver omringd door in en in groene heuvelachtige weilanden die met bruggetjes aan elkaar verbonden zijn. Bij ligweide 1 vind je een apart peuterbad met leuke speeltoestellen waar je peuter zich prima een dag vermaakt. Voor de grotere kinderen ligt er een groot vlot met een springplank in het water.

 5. 7/10

  7.

  Openluchtzwembad de Groene Jager

  De liefde die er voor het bad is, zie je terug. Het zwembad is klein, liefelijk maar schoon en goed onderhouden. Met een groot peuterbad en een bad voor iets oudere kindjes is het een ideaal zwembad voor kleine kinderen. Er is ook een diep bad voor de oudere kinderen met een brede glijbaan waar ze met vriendjes en vriendinnetjes vanaf glijden.

 6. 6/10

  6.

  Natuurbad Rekken

  Natuurbaden zijn zeldzaam in Nederland. In Rekken, midden in de bossen, ligt een prachtig natuurbad met groen water en een zachte bodem. Het natuurbad is omgeven door zandstrandjes en weides. Verwacht geen uitgebreide animaties, dit zwembad is bedoeld waar het voor gemaakt is: plezier beleven in de natuur met water.

 7. 5/10

  5.

  Twentebad

  Het Twentebad in Hengelo is het grootste zwembad van Twente. In het 50 meter binnenzwembad slinger je aan het touw zo het water in. Natuurlijk is er ook een glijbaan en zijn er springplanken. Voor de actieve kinderen ligt er regelmatig een opblasstormbaan in het water.Wat het Twentebad bijzonder maakt, zijn de buitenzwembaden. Een groot 50 meter bad en een kinderbad omgeven door een grote weide.

 8. 4/10

  4.

  Het Lageveld

  Het Lageveld bij Wierden is een zwemvijver voor jong en oud. Voor de allerkleinsten is er een speciaal peuterbad. Deze waterspeeltuin is geschikt voor kinderen tot 5 jaar. Er is ook een speciale kleutervijver. Hier is het water max. 80 cm diep en er is een ruim zandstrand bij. Dolle pret beleven de kids met het stoere trekvlo naar het eiland.

 9. 3/10

  3.

  Buiten bubbelen in de regen

  Zwembad De Wilder in Haaksbergen is een van de bekendste binnenzwembaden in Twente. Binnen zwem je in het golfslagbad en glijd je van de 80 meter lange glijbaan. Je kunt ook naar buiten zwemmen en lekker liggen bubbelen in de regen.

 10. 2/10

  2.

  Preston Palace

  Kinderen vermaken zich uitstekend in het verwarmde kinderbad, terwijl jij onder de sterrenhemel doorzwemt naar de sauna’s en zonnehemels. Het subtropisch zwemparadijs is ingericht in jungelstijl, compleet met touwbruggen en tropische regen. In 2017 is Preston Palace door de ABNW uitgeroepen tot ‘Beste Uitje’ in de categorie indoor zwembaden.

 11. 1/10

  1.

  Zwemmen midden in de tuindorpwijk

  Na bijna 100 jaar wordt het Tuindorpbad nog steeds als natuurbad gebruikt. Idyllisch, midden in de tuindorpwijk, wordt de vijver omgeven door jaren 30 huizen en klinkerstraatjes. Er is een klein zandstrandje en midden in de vijver ligt een vlot waar kinderen samen zonnen en de mooiste duiken maken.

Special

Kinderfeestje bij de Zoete Bezigheid

Wil jij een origineel kinderfeestje?! Kom dan gezellig langs bij de Zoete Bezigheid om samen met je vriendjes een leuke armband en/of sleutelhanger te maken.

 1. Minuutje Manuel

  Andre Manuel: " De Tukker neemt de tijd en levert kwaliteit, zonder opsmuk."

  Geschreven door Andre
 2. Slaaptijd!

  Magisch slapen in het bos van Twente. Hier kom je weer helemaal tot jezelf

  Geschreven door Nicoline
 3. Minuutje Manuel

  Andre Manuel: "Bijdragen aan de gemeenschap, dat wekt pas aanzien."

  Geschreven door Andre
 4. Slaaptijd!

  Logeren tussen de reeën op Landgoed de Holtweijde in Lattrop

  Geschreven door Sybylle

Tip je vrienden

twitter facebook