Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

 1. 0/10
  '

  10 leuke dingen met kids bij slecht weer. Een beetje regen is zo erg nog niet.

  Geschreven door

  Nicoline

  Gelukkig zijn er in Twente veel leuke kinderuitjes te bedenken, ook als het regent. Met de volgende tips hoeft jouw kind zich geen moment meer te vervelen. Lees hier alles over de leukste dagjes uit in Twente bij slecht weer.

 2. 10/10

  10.

  Binnen midgetgolf in het donker

  Of je nou 80 jaar oud bent of net naar de kleuterschool gaat, iedereen die een stick vast kan houden, kan midgetgolfen. Alleen een grote regenbui kan jullie pret nog bederven. Daarom hebben een aantal slimme ondernemers bedacht om een binnenmidgetgolfbaan aan te leggen. Bij Glowgolf in Enschede golf je, om het extra leuk te maken, in een donkere ruimte met fluorescerende banen.

 3. 9/10

  9.

  Heel eventjes je een echte toneelspeler voelen

  Is jouw kind een echte dramaqueen? Krijgt jouw peuter op verjaardagen iedereen aan het lachen? Of heeft jouw tiener ambities om het toneel op te gaan? In de kleuterworkshop wordt jouw kleuter op het toneel eventjes iemand anders. Kinderen van 6 tot 9 jaar gaan op ontdekkingstocht naar de wereld van acteurs en actrices.

 4. 8/10

  8.

  Binnenspeeltuin met aandacht voor ouders

  Voor veel ouders is de binnenspeeltuin een regelrechte horror. Je kind heeft de dag van zijn leven, zelf zit je aan een tafel in een sfeerloze hal met vreselijke akoestiek je te vervelen totdat je kind is uitgeraasd. Dat doet Kidscity in Borne tien keer beter. Je kind leeft zicht uit en jij zit in een grappige piratenschipscene te genieten van je koffie met appelgebak.

 5. 7/10

  7.

  Stoere sporten in de Performance Fabriek

  Een toplocatie om met oudere kinderen te bezoeken op een regenachtige dag. Bij >Bounz springen de kids op 32 aaneengesloten trampolines, waaghalzen boulderen (klimmen zonder touw en gordel) bij Cube Bouldergym, Skatepark de Fabriek is hét binnencentrum voor heel skatend Twente en stoere slagmannen oefenen hun slag in de netten bij MK Baseball & Sofball.

 6. 6/10

  6.

  Brandweerman Sam in Rijssen

  Een perfect slecht weer uitje voor kinderen die dol zijn op deze stoere brandweerman. In het museum staan vooroorlogse brandweerauto’s en bewonder je helmen uit de hele wereld. Je kind mag zich zelfs verkleden als echte brandweerheld en brandjes blussen. Wat zal je met dit uitje indruk maken op jouw kleine brandblusser!

 7. 5/10

  5.

  Een dagje roltrap skiën

  Bij Snowise, leren jouw kinderen skiën of snowboarden. Een goede oefening voor de komende wintersportvakantie. Maak ook lekker veel foto’s van jouw stoere skiërs want dat is hier een stuk makkelijker dan op de piste in Oostenrijk.

 8. 4/10

  4.

  Zwemmen in lego

  Miljata’s bouwlab is de perfecte kinderactiviteit bij slecht weer. Hier hebben ze alles op het gebied van lego. Grote duploblokken, schattige legomeisjes, technische lego en dit alles jaloersmakend, keurig gesorteerd op maat en kleur. Regelmatig worden er leuke thema-workshops georganiseerd maar wees er wel snel bij, er zijn maar een beperkt aantal plekken.

 9. 3/10

  3.

  Kroegtijgers onder de 12

  Elke zaterdag- en zondagmiddag is er bij Rootie Kids Disco Day . In een van Hengeloos bekendste danscafé kunnen kinderen spelen, knutselen, dansen en tekenen. Allemaal onder begeleiding van twee professionele medewerkers van Kindercentrum Twente.

 10. 2/10

  2.

  Verbaas je bij Docet Wonderryck

  Natura Docet Wonderryck Twente is door vlogger Nanne Meijer verkozen tot het op één na kindvriendelijkste museum van Nederland. Bij Wonderryck zie je hoe de natuur de afgelopen eeuwen veranderd is aan de hand van oeroude fossielen en mineralen.

 11. 1/10

  1.

  Pirouetjes draaien op de schaatsbaan

  Van oktober tot maart beleef je volop ijsplezier op de grootste schaatsbaan van Twente. Op de 400 meter baan schaatsen de fanatiekelingen rondje voor ronde, en dat gaat soms best hard. Gelukkig kun je op de 30x60 meterbaan rustig met jouw pupil oefenen. Ook aan de (pre-)Pubers is gedacht. Regelmatig organiseert de schaatsbaan non-alcoholische schaatsdisco’s, in Enschede een begrip.

Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. 48 uur op pad met

  Mathias neemt je mee voor een Twents Blokje Om: ontdek de Essenroute.

  Geschreven door Mathias
 2. Factcheck

  Wat maakt de natuur in Twente zo bijzonder? Tukkers aan het woord.

  Geschreven door Gijs
 3. Doe-tips

  15 tips voor coronaproof uitjes op 1,5 m of een coronaproof vakantie.

 4. Doe-tips

  CuliTour: zie, hoor, ruik en proef Twente vanuit je eigen mobiele restaurant

Tip je vrienden

facebook twitter