Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

 1. 0/7

  De 7 mooiste Twentse Picknickplekken. Ongestoord ontspannen in de natuur

  Geschreven door

  Nicoline

  Voor een picknick zijn niet zo heel veel ingrediënten nodig. Je hebt al genoeg aan een leuk gezelschap, lekkere hapjes, een stralende zon en het belangrijkste: een mooie plek in de natuur waar je ongestoord kunt ontspannen. Twente heeft erg veel van dit soort picknickplekken. We hebben een paar hele mooie Twentse picknickplekjes voor je op een rijtje gezet.

 2. 7/7

  6.

  De Sallandse Heuvelrug

  Dit natuurgebied ligt tussen Holten en Nijverdal. Tussen de bossen en de uitgestrekte heidenvelden zijn tal van plekken waar je uitstekend kunt picknicken. Vanaf de Holterberg kijk je uit over het uitgestrekte natuurgebied en met goed weer kun je zelfs Rijssen, Holten en Delden zien liggen.

 3. 6/7

  5.

  In de Enschedese parken

  De textielbaronnen in Twente bouwden, voor het vertier van hun textielarbeiders, de prachtigste parken in Enschede. De arbeiders die door de week hard moesten werken, konden zo tot rust komen op zondag. Nog steeds worden de parken volop gebruikt om met vrienden en familie te ontspannen. De bekendste picknickplek in Enschede is het Volkspark.

 4. 5/7

  4.

  Met je knapzak langs kastelen

  In Diepenheim trekt je er met een goed gevulde knapzak op uit. Bij Diepenheim Info staan een fiets en krentenwegge voor je klaar. De fietsroute gaat langs de kastelen Nijenhuis en Weldam om vervolgens bij Zuivelboerderij Effink te stoppen. Op het boerenbedrijf, krijg je een rondleiding en mag je proeven van zelfgemaakte kaas en karnemelk. Van de boerin ontvang je een goed gevulde knapzak!

 5. 4/7

  3.

  Ontdek de mooiste plekjes van Haaksbergen

  Rondom Haaksbergen liggen prachtige plekken om te wandelen, fietsen én natuurlijk te picknicken. Het Buursermeer is bijvoorbeeld een idyllisch plekje waar je rondom een kleine natuurlijke vijver in het zand kunt neerstrijken. Een stevige wandel- of fietstocht maakt hongerig. Daarom kun je in Haaksbergen een knapzak of picknickmand gevuld met lekker broodjes bestellen.

 6. 3/7

  2.

  Springendal

  Het Springendal is een prachtig natuurgebied bij Ootmarsum. Met een beetje fantasie voel je je in het glooiende landschap alsof je in de alpen bent. Wandel door de bossen, langs kabbelende beekjes en historische boerderijen om bij de weilanden je picknickkleedje uit te gooien en met zijn allen te genieten van het lekkers dat je hebt meegebracht.

 7. 2/7

  1.

  Picknicken in de kasteeltuin

  Het waterschap Regge en Dinkel is de laatste jaren erg actief geweest, om van het Reggedal weer een ongerept natuurgebied te maken. De Regge krijgt steeds meer haar oorspronkelijke, meanderende vorm terug en planten en dieren weten het Reggedal weer te vinden.

 8. 1/7

  0.

  Picknicken bij het Lutterzand en zwemmen in de Dinkel

  Het Lutterzand in de Lutte is een bijzondere plek in Twente. In een prachtig natuurgebied, ver van alle drukte, wandel of fiets je door dennenbossen, heidenvelden en gele zandverstuivingen. De Dinkel meandert hier idyllisch doorheen. Het Lutterzand is, door onze volgers in 2015, verkozen tot leukste picknickplek van Twente. En dat is meer dan terecht.

Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.
In haar dagelijkse leven als internationaal marketing manager reist ze de hele wereld over, thuis in Twente komt ze tot rust. Nicoline maakt er een sport van om de leukste plekjes in de omgeving te ontdekken. Op zondag sleept ze haar man, puberdochter (14) en bruine labrador mee naar bijzondere voorstellingen, prachtige natuurplekjes, leuke festivals en idyllische markten. Ze heeft een voorliefde voor gepassioneerde ondernemers en schrijft dan ook graag over goede restaurants en vernieuwende boetiekjes.

 1. Typisch Twents

  Hier zijn we trots op! Feiten en weetjes over Twente die jij nog niet kent

 2. Food

  Deze markten, met authentieke Twentse producten, zijn van alle markten thuis

 3. Kids

  Speeltijd! De leukste uitjes, attracties en speeltuinen van Twente op een rijtje

 4. Typisch Twents

  Ontdek de wereld, begin bij museum No Hero in Delden. Split splinter nieuw!

Tip je vrienden

twitter facebook