Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Tukker top 5

De 5 favorieten van Johan Nijenhuis. "Oude markt is één van de mooiste pleinen".

Leestijd 2 minuten 1008 x bekeken

Johan Nijenhuis, geboren in Markelo, is filmregisseur en –producent. Hij is bekend van Nederlandse filmproducties als Volle Maan, Verliefd op Cuba en -Costa! In 2019 komt zijn nieuwste bioscoopfilm uit: De beentjes van Sint Hildegard. Deze tragi-komedie, met Herman Finkers en -Johanna ter Steege in de hoofdrol, is -gedeeltelijk opgenomen in Twente. Genoeg mooie plekken hier. We vroegen Johan naar zijn vijf favorieten.

omschrijving
omschrijving

1. De Oude Markt in Enschede

“De Oude Markt in Enschede. Een van de mooiste pleinen in Nederland, met fijne -terrassen. Zeker in het voorjaar en in de zomer, als die terrassen weer vollopen, is het hier goed toeven. De Grote Kerk, die midden op het plein staat, zorgt voor veel sfeer.”

omschrijving
omschrijving

2. de Markelose Berg

“Ik wandelde vroeger altijd met onze teckel op de Markelose Berg, ik ben geboren in Markelo, in de gemeente Hof van Twente. Aan die wandelingen met onze hond, en dus ook aan de Markelose Berg, heb ik goede herinneringen. Het is er heerlijk wandelen. Vanaf een aantal punten op de berg heb je een prachtig uitzicht. Op de berg vind je tevens het Overijssels Verzetsmonument 1940-1945.”

3. Elk weiland in twente

“Elk weiland in Twente in september. Als de herfst zich aankondigt en de slierten ochtendmist goudgeel worden opgelicht door de opkomende zon is Twente op haar mooist. En dan maakt het dus niet uit waar in Twente je bent.”

4. Ootmarsum

“Rondom Ootmarsum vonden we voor de film ‘De beentjes van Sint Hildegard’ de mooiste glooiende landschappen. De ezeltocht van opa, waar de film mee begint, hebben we hier opgenomen. -Ootmarsum is echt de moeite waard om te bezoeken, zowel het stadje als de -prachtige omgeving.”

5. De Twentsche foodhal

“De Twentsche Foodhal op het voormalige Polaroid fabrieksterrein in Enschede. We hebben hier de casting voor de film gedaan, we wilden immers goede Twentse acteurs casten. Waar doe je dat anders dan in Twente? De Twentsche Foodhal heeft een goede sfeer en, niet onbelangrijk, heel lekker eten.” •

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Twente

 1. 48 uur op pad met

  Mathias neemt je mee voor een Twents Blokje Om: ontdek de Essenroute.

  Geschreven door Mathias
 2. Factcheck

  Wat maakt de natuur in Twente zo bijzonder? Tukkers aan het woord.

  Geschreven door Gijs
 3. Doe-tips

  15 tips voor coronaproof uitjes op 1,5 m of een coronaproof vakantie.

 4. Doe-tips

  CuliTour: zie, hoor, ruik en proef Twente vanuit je eigen mobiele restaurant

Tip je vrienden

facebook twitter