Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Tukker Top 5 van Johan Nijenhuis. "Oude markt is één van de mooiste pleinen".

Leestijd 2 minuten

Johan Nijenhuis, geboren in Markelo, is filmregisseur en –producent. Hij is bekend van Nederlandse filmproducties als Volle Maan, Verliefd op Cuba en -Costa! In 2019 komt zijn nieuwste bioscoopfilm uit: De beentjes van Sint Hildegard. Deze tragi-komedie, met Herman Finkers en -Johanna ter Steege in de hoofdrol, is -gedeeltelijk opgenomen in Twente. Genoeg mooie plekken hier. We vroegen Johan naar zijn vijf favorieten.

omschrijving
omschrijving

1. De Oude Markt in Enschede

“De Oude Markt in Enschede. Een van de mooiste pleinen in Nederland, met fijne -terrassen. Zeker in het voorjaar en in de zomer, als die terrassen weer vollopen, is het hier goed toeven. De Grote Kerk, die midden op het plein staat, zorgt voor veel sfeer.”

omschrijving
omschrijving

2. de Markelose Berg

“Ik wandelde vroeger altijd met onze teckel op de Markelose Berg, ik ben geboren in Markelo, in de gemeente Hof van Twente. Aan die wandelingen met onze hond, en dus ook aan de Markelose Berg, heb ik goede herinneringen. Het is er heerlijk wandelen. Vanaf een aantal punten op de berg heb je een prachtig uitzicht. Op de berg vind je tevens het Overijssels Verzetsmonument 1940-1945.”

3. Elk weiland in twente

“Elk weiland in Twente in september. Als de herfst zich aankondigt en de slierten ochtendmist goudgeel worden opgelicht door de opkomende zon is Twente op haar mooist. En dan maakt het dus niet uit waar in Twente je bent.”

4. Ootmarsum

“Rondom Ootmarsum vonden we voor de film ‘De beentjes van Sint Hildegard’ de mooiste glooiende landschappen. De ezeltocht van opa, waar de film mee begint, hebben we hier opgenomen. -Ootmarsum is echt de moeite waard om te bezoeken, zowel het stadje als de -prachtige omgeving.”

5. De Twentsche foodhal

“De Twentsche Foodhal op het voormalige Polaroid fabrieksterrein in Enschede. We hebben hier de casting voor de film gedaan, we wilden immers goede Twentse acteurs casten. Waar doe je dat anders dan in Twente? De Twentsche Foodhal heeft een goede sfeer en, niet onbelangrijk, heel lekker eten.” •

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Overnachten

  Logeren tussen de reeën op Landgoed de Holtweijde in Lattrop

  Geschreven door Sybylle
 2. Typisch Twents

  Minuutje Manuel: "Meer geven dan ontvangen is iets wat elke Twent herkent."

  Geschreven door Andre
 3. Kids

  4x Wandelen en borrelen in Twente. Ook kids vermaken zich hier goed!

  Geschreven door Yvette
 4. Typisch Twents

  Oud Tukker Nicole Buch: “Ik ga volop en voluit. En ik geef gas!”

  Geschreven door Twentelife

Tip je vrienden

twitter facebook