Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Twents en te gek

Typisch Twentse "hebbedingetjes". Leuk om cadeau te geven of te krijgen.

Leestijd 4 minuten 1955 x bekeken

Typisch Twentse "hebbedingetjes" zijn leuk om te hebben maar ook om cadeau te geven. Je kunt voor de standaard artikelen gaan, maar dit is wel echt te gek!

Twents geluk gunnen we iedereen

Nederlanders zijn altijd druk. Ze rennen van afspraak naar afspraak en van -deadline naar deadline. Dat gehaaste leven leidt tot een chronisch tekort aan tijd. Dat zijn we in Twente zat! Wij gaan de strijd aan tegen het eeuwige moeten van de Nederlander. Natuurlijk hebben we in Twente ook overvolle agenda’s. Toch genieten we meer van het leven. Dit rode boekje is de Twentse versie van een zelfhulpboek. Een Twentse gids in - zoals ze dat in de Randstad noemen - people skills en time management. Maak even tijd om dit te lezen. Twents geluk gunnen we namelijk iedereen! Het boekje ‘Namens alle Tukkers’ is onder andere verkrijgbaar op www.bol.com en kost € 9,95. www.tukkers.nl

Aanstreekelijk

Wist jij dat je op een gemiddelde dag makkelijk voor 40.000 kilometer aan voedselkilometers op je bord hebt liggen? Daar schrik je van he? Dit terwijl een heleboel van deze producten letterlijk om de hoek te krijgen zijn. Daarom heeft Koen Olde Hanter Aanstreekelijk opgericht. Met het idee dat producten helemaal niet over de hele wereld vandaan hoeven te komen! Alle producten van Aanstreekelijk komen uit Twente. Die producten hebben niet meer dan 50 kilometer afgelegd. En dat is natuurlijk veel beter voor het milieu. En precies weten waar je eten vandaan komt is natuurlijk ook fijn, zo kun je achterhalen hoe het geproduceerd is en of dit voldoet aan je standaarden. Alle producten komen trouwens van lokale boeren en zijn milieubewust verpakt. Door deze streekproducten te kopen, ondersteun je direct de boer om de hoek! De bijzondere winkel van Aanstrekelijk vind je in Oldenzaal aan de Steenstraat 20.
www.aanstreekelijk.nl

Streekmarkt Twente

Elke eerste zaterdag van de maand is het druk op het idyllische pleintje bij de Oude Blasiuskerk in het centrum van Delden. Van 09.00 tot 15.00 uur is er de Streekmarkt Twente. Een markt met alleen pure en authentieke Twentse producten. Eerlijke producten die met liefde en passie zijn gekweekt, geteeld en gemaakt. Rechtstreeks van de Twentse groond, zo uit de stal of uit de wei. Ter ere van het 10-jarige bestaan van de markt is er nu het kookboek Streekmarkt Twente uitgebracht. Want met de bijzondere producten die verkrijgbaar zijn op de markt, zijn talrijke smaakvolle gerechten te bereiden. Twentse smaakmakers met de smaak van vroeger, natuurlijk wel in een eigentijds jasje. Van Twentse humkessoep, klapstuk en aardappelsoep tot reerug, wagyu-entrecote en rilette van piepkuiken met krentenwegge. Genieten van de Twentse streektafel! Het kookboek Streekmarkt Twente is verkrijgbaar bij de Readshop en Geef en Beleef in Delden en bij de VVV Informatiepunten in Hof van Twente.

De Rusluie

Het boek De Rusluie, geschreven door Nicole Harmsen, vertelt het verhaal over een groep Vriezenveners die in de 18e en 19e eeuw naam en faam maakten in Sint Petersburg. ‘Vriezenveen, 1739. Als de oogst is mislukt en Jan Klein besluit om met de huifkar naar Sint-Petersburg te gaan om daar wat bij te verdienen met de verkoop van tuinzaden, beseft hij niet dat zijn reis het begin is van een familiebedrijf dat bijna tweehonderd jaar zal voortbestaan. Binnen korte tijd zijn de Rusluie uit Vriezenveen met hun Hollandse linnen een begrip in Sint-Petersburg. Ze zijn niet langer arme boeren die op hun slee met koopwaar langs de klanten reizen, maar rijke burgers met winkels in de voornaamste straat van de stad. Aanvankelijk reizen de mannen nog heen en weer, maar na verloop van jaren vestigt de familie zich definitief in Rusland met de bedoeling om nooit meer terug te keren. Het lot beslist echter anders…’ Het boek is onder meer te koop in verschillende boekhandels en op bol.com.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  6 thuisblijftips om Twente thuis naar je woonkamer te halen.

 2. Doe-tips

  Spelletjestijd! Tijd voor Twentse spelletjes met het hele gezin

 3. Typisch Twents

  Twente samen sterk: dit is hoe we het noaberschap hier inzetten.

 4. Factcheck

  Kent iedere Tukker zijn/haar buren en doen jullie alles samen?

  Geschreven door Gijs

Tip je vrienden

facebook twitter