Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

 1. 0/5
  '

  Pasen in Twente: 5 toffe activiteiten. Met tijd voor elkaar. Én voor tradities

  Van actieve uitstapjes naar het pretpark tot tentoonstellingen en paasvuren... Vier je Pasen in Twente, dan vier je Pasen zoals het hoort. Met tijd voor elkaar. Én voor tradities. Laat je inspireren door deze vijf activiteiten met Pasen!

 2. 5/5

  5.

  Zelf niet zoveel trek in eieren verstoppen?

  Zelf niet zoveel trek in eieren verstoppen? Dan laat je ze toch gewoon verstoppen. Bij Landgoed Het Rheins in Enter bijvoorbeeld! Of op het Buurserzand. Dan kun je zelf ondertussen genieten van de mooie natuur.

 3. 4/5

  4.

  Paasvuur

  Op eerste en tweede Paasdag worden overal in Twente paasvuren aangestoken. Hoewel Twente niet de enige regio is in Nederland met paasvuren, zijn hier wel de meeste en grootste. Bijna elk dorp heeft zijn eigen paasvuur waarvoor dorpelingen al wekenlang takken verzamelen. Paasvuren zijn een eeuwenoude christelijke traditie, die voor vruchtbaarheid zouden zorgen.

 4. 3/5

  3.

  Museumbezoek

  Cultuurliefhebbers, jong én oud, zitten met Pasen goed in Twente. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van onze regio? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Openluchtmuseum in Ootmarsum, dat ook met Pasen is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 5. 2/5

  2.

  Schapen kijken

  Een lang weekend is altijd een mooie gelegenheid om veel naar buiten te gaan. Wandelen, fietsen, schapen kijken: Twente heeft het allemaal. Schapen kijken? Ja zeker. Op tweede Paasdag organiseert de Schaapskudde in Haaksbergen ‘Lente in de kooi’. Dat betekent dat je de schapen en hun lammetjes kunt zien, aaien én voeren.

 6. 1/5

  1.

  Pretpark

  Pasen is voor veel attractieparken het startschot voor het nieuwe seizoen. Ook Avonturenpark Hellendoorn opent haar deuren weer op eerste Paasdag. Verscholen in de bossen liggen ruim dertig topattracties, mooie shows en evenementen op je te wachten.

 1. Minuutje Manuel

  Andre Manuel: "Door onze nuchterheid nemen we in Twente alles niet zo serieus."

  Geschreven door Andre
 2. Doe-tips

  7 toffe kerstmarkten in Twente. Minstens zo leuk als Duitsland

  Geschreven door Nicoline
 3. Tijd zat in Twente

  Onze survivalkit voor feestdagen en familieweekenden.

  Geschreven door Sybylle
 4. Tijd zat in Twente

  10x natuurlijk ontspannen met een Twents dagje Wellness. Even. Helemaal. Niets.

  Geschreven door Nicoline

Tip je vrienden

facebook twitter