Uit in Twente - Alle evenementen in Twente

Uit in Twente - Alle evenementen in Twente

 1. Bentheimer Waldtocht

  Bentheimer Waldtocht

  Op zondag 18 februari wordt weer de Bentheimer Waldtocht gehouden, een schitterende veldtoertocht die zowel over verharde als onverharde wegen voert.

  aanvang
  locatie
  Steenfabriek De Werklust, Losser
 2. MIKC presenteert Blikveld3D

  Kunsthistorische projecten in Delden

  MIKC presenteert Blikveld3D

  MIKC organiseert in 2017 en 2018 zeven projecten rondom het verhaal van Overijssel. Deze kunsthistorische projecten geven een ruimtelijke kijk op de geschiedenis van Delden en haar bewoners.

  aanvang
  locatie
  Perron 1 | Kunststation Delden, Delden
 3. Wandelarrangement "Het loopt in de soep"

  Wandelarrangement "Het loopt in de soep"

  Het Heerlijke wandelarrangement,met een knipoog is het arrangement “Het loopt in de soep” als naam meegegeven. De uitkomst voor elke deelnemer is behalve het kennismaken met de bijzondere omgeving van Den Ham een overheerlijke kom soep.

  aanvang
  locatie
  Twenterand Tourist Info, Den Ham
 4. Workshop vogelhuisje mozaïeken

  bij Workshopboerderij Kampboer

  Workshop vogelhuisje mozaïeken

  Als je grootste hobby mozaieken is, dan komen er steeds nieuwe ideeën vrij. Zo leek het me leuk om samen met andere creatievelingen een vogelhuisje te mozaïeken.

  aanvang
  locatie
  Workshop-Boerderij Kampboer, Saasveld
 5. The Royal Ballet: Anastasia (MacMillan) ARTHOUSE

  EXPRESSIONISTISCH BALLET

  The Royal Ballet: Anastasia (MacMillan) ARTHOUSE

  Dit seizoen kunt u bij ZINema genieten van de beste opera- en dansvoorstellingen die worden vertoond op het witte doek. Door de sublieme geluidskwaliteit en close-up beelden lijkt het alsof u de voorstelling ter plekke bijwoont. U heeft altijd het beste zicht. Dit seizoen worden met name de opera's en balletten van The Royal Opera House of London vertoond. Vanavond het verhaal van de jonge Russische groothertogin Anastasia Romanov en haar familie.

  aanvang
  locatie
  ZINema, Nijverdal
 6. Jeu de Boules

  Jeu de Boules

  Bij het Saalmerink aan de Klaashuisstraat 9 zijn een aantal Jeu de Boules-banen aangelegd. Er wordt gespeeld in recreatieve sfeer, dus vrij toegankelijk voor iedereen.

  aanvang
  locatie
  Het Saalmerink
 7. Darkest Hour

  Joe Wright

  Darkest Hour

  Gary Oldman schittert als Winston Churchill op een cruciaal punt in de wereldgeschiedenis. Ook met Kristin Scott Thomas en Ben Mendelsohn.

  aanvang
  locatie
  Concordia Film - Theater, Enschede
 8. De droom van het vliegen

  De droom van het vliegen

  De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

  aanvang
  locatie
  TwentseWelle, Enschede
 9. Tentoonstelling De Snuffelaer. Otto Marseus van Schrieck

  Tentoonstelling De Snuffelaer. Otto Marseus van Schrieck

  Otto Marseus Van Schrieck schildert bos stillevens vol planten, bloemen, schimmels en beestjes. In het najaar van 2017 organiseert Rijksmuseum Twenthe de eerste tentoonstelling in Nederland over het werk van deze eigenaardige Hollandse meester, die als bijnaam 'de Snuffelaer' had.

  aanvang
  locatie
  Rijksmuseum Twenthe, Enschede
 10. Expositie 'Ariëns & Eendracht'

  Expositie 'Ariëns & Eendracht'

  Een roerig hoofdstuk uit de eerste jaren van de arbeidersbeweging herleeft. De expositie belicht de persoon priester Alphons Ariëns, het experiment met de productiecoöperatie N.V. De Eendracht en de ontwikkeling van de arbeidersbeweging.

  aanvang
  locatie
  Theeschenkerij Jordaan, Haaksbergen
 11. Silent Majority

  Silent Majority

  Bij Tetem is de tentoonstelling Silent Majority te zien. Hierin hebben vier kunstenaars onderzoek gedaan naar de stille middengroep in onze samenleving.

  aanvang
  locatie
  Tetem, Enschede
 12. Counting Digital Sheep

  Counting Digital Sheep

  Tetem en het lectoraat Digitalisering & Veiligheid van Avans Hogeschool in Den Bosch onderzoeken in een tentoonstelling in hoeverre en op welke manier kunst een bijdrage kan leveren op het gebied van (sociale) veiligheid. De tentoonstelling is samengesteld door curator ViolaVirus en is achtereenvolgens op beide locaties te zien: begin 2018 in Tetem en eind 2018 in Den Bosch.

  aanvang
  locatie
  Tetem, Enschede